Oceny Opel Astra H Kombi

średnia ocena z 307 ocen
79%
użytkowników kupiłoby ponownie
Rozwiń podsumowanie

Wady i zalety – Silnik (142)

~michas0312
Myslem ze 1.7 100koni bedzie troche mulowate ale jest naprawde bardzo ok
~michas0312
Uszkdozona uszczelka pod glowica
3,6
~Romano
Kombi 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW
Silnik - jak dzwon. Osprzęt pada ale silnik nie i nie bierze oleju :) oby odpukać. Poza tym spalanie małe. Jak naprawdę szybko jadę to maksymalnie 6,5l. Może raz miałem 7. Ale średnia to 5,5-6l
~Piotr
Kombi 1.7 CDTI ECOTEC 125KM 92kW
Super niezawodny i naprawdę bardzo oszczędny
~Karol
Kombi 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Wystarczająco elastyczny (nie wyścigowy). Bardzo cicha i trwała jednostka z małymi wymaganiami dot. ilości paliwa.
3,5
~par
Kombi 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW
bardzo drogie wymiany kolektora ssącego z nastawnikiem i EGR - nie polecam ASO.
4,6
~Jurek
Kombi 1.7 CDTI ECOTEC 80KM 59kW
Wydawało się że to słabiutki silnik a zupełnie dobrze ciągnie, przy tym oszczędny. Dane producenta są chyba zaniżone (czytałem że w testach ten silnik osiąga ponad 90 km i 200nm) żeby zachęcić do kupna droższych disli.
~Andrzej B.
Kombi 1.3 CDTI ecoFLEX 90KM 66kW
Mimo małej pojemności skokowej silnik 1,3 D jest bardzo \"odporny\" na obciążenie. Bez problemów podróżowałem z pełnym załadunkiem kombi, 4 osobami i 3 rowerami na dachu.Przy wyższych obrotach (powyżej 3 000 obr/min) ma charakterystykę silnika benzynowego, czytaj - zachęca do kręcenia. Jedyna zauważalna wada, to mała moc przy ruszaniu małymi prędkościami obrotowymi (rzędu 1-1,5 tys obr/min z włączoną klimą),poza tym - silnik rewelacja -...
~Andrzej B.
Kombi 1.3 CDTI ecoFLEX 90KM 66kW
Niewielka nieszczelność układu chłodzenia - konieczność uzupełnania płynu chłodzącego w ilości ok. 1 L na 5 tys. km
~Grzegorz
Kombi 1.3 CDTI ecoFLEX 90KM 66kW
Mały, oszczędny i daje rade.
Opel Astra H Kombi