Oceny Renault Megane I Sedan 1.6 e 90KM 66kW 1996-1999

Najnowsze oceny Renault Megane I Sedan 1.6 e 90KM 66kW 1996-1999

4,1
~Maclaw
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Meganke kupiłem w sierpniu 2012. Auto duże, przestronne, jak na te lata jestem bardzo mile zaskoczony elektryką i blachą. Części tanie bo jest to dość popularny model, wiele drobiazgów można zrobić samemu (czego nie można powiedzieć o np megane II..). Jeśli ktoś trafi na dobry egzemplarz, to jak najbardziej polecam! Jedyne miejsce w którym pojawiła się rdza, to tylne nadkole, cała reszta w porządku! Silnik tani w utrzymaniu i naprawach (mowa o...
3,9
~sejang
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Tanie nie drogie w utrzymaniu auto, mnóstwo tanich części. Dość prosta budowa i łatwy dostęp - tak że mając zdolności majster klepki można sobie samemu z wieloma rzeczami poradzić. Całkiem wygodne, dobre na 1 auto czy nawet dla mniej wymagającej rodzinki. Sprawdza się i w mieście i w trasie, choć sedanem trochę trudniej manewrować na parkingu ale idzie się przyzwyczaić.
4,4
~anna
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Kocham to auto.bardzo wygodne.zdarzają się usterki,ale komfort jazdy wiele wynagradza:) gdyby nie uszkodzenie silnika dokonane przez pseudo mechanika renia jeździła by do dziś. Chętnie kupię taką samą.
4,3
~Paweł omegga@irc.pl
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Za caloksztalt daje 4---- z duzym minusem. Jest troche nie dosiagniec w postaci co chwile pierdzielacej sie elektryki jak i jednostka benzynowa 1.6e to raczej dla ludzi spokojnych oraz majacych zapas $$ na ewentualne naprawy. Jezeli jestes mlody i lubisz wyrwac z pod swiatel to odradzam ten silnik.
~marco_j@op.pl
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Gdyby nie slabe wyciszenie kabiny,oraz zla jakosc i spasowanie plastikow wewnatrz ktore halasuja -bylaby zasuzona PIATKA. Auto wygodne komfortowe i ma to cos czego 'pancerwageny" nie maja -jest skonstruowane z francuska lekkoscia i polotem. I ma diament na masce,to zobowiazuje ;)
4,2
~RafAł
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
jestem zadowolony, niektóre rzeczy wymagają przyzwyczajenia, ale ogólnie auto pozostawia pozytywne wrażenia. Ogromny plus należy się renatce ( zresztą wszystkim) za to że nie rdzewieje!!! ma 10 lat i niema najmniejszego śladu rdzy!!!brawo!!! i na dodatek większość ludzi nie orientyje sie ile ten samochód ma lat, więc ile kosztuje- wszyscy dają 4-5 lat i wyceniają ją na 30tys zł!!! extra, podoba mi się
Dziennik kosztów dla Renault Megane I Sedan 1.6 e 90KM 66kW
8,0
9,7
3,9
~Mateo
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Autko godne polecenia (nie jest aż tak awaryjne jak wszyscy piszą), przynajmniej ja jestem bardzo zadowolony, dobrze się prowadzi, ładna sylwetka (urody może jej pozazdrościć nie jedno auto), nie przestarzała linia nadwozia jak i wnętrza, dobre wyposażenie, dużo elektryki, bardzo niskie spalanie jak na silnik 1.6, trzeba po prostu o nią dbać jak o każdą kobietę :-),
~zeflik2@op.pl
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Przy regularnym serwisowaniu nieawaryjne dynamiczne 100 km/godz w mniej jak 10 sek, szybkie da się rozbujać do 200 km/godz pali średnio 7,6 l/100km dopiero po przekroczeniu 150 km/godz przekracza 8 l. drogi serwis i oryginalne części pasek rolki klocki. Zamienniki o połowe tańsze serwis nie oferuje zamienników
2,8
~załamany
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
auto bardzo fajne tylko gdyby je zrobili niemcy a że chłopaki z francji niestety na samochodach sięnie znają więc fajniutkie autko sypie się przez co szybko mozna stracić do niego serce.. ja swoim jezdze tylko dlatego ze po roku jego wartość spadła o 4tys a jak do tego dodać to co w nie wsadziłem to szkoda mi kasy..
4,2
~ps
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
przez 7 prawie lat - ok ... ale teraz sie zaczelo lozyska, wydech, stabilizator biegu jalowego ( w renault 1300 zl - na gieldzie 120) uszczelka pod glowica, koncowka drazka itp.... ale strasznie go lubie
Renault Megane I Sedan