Lista ocen Renault Megane I Sedan 1.6 e 90KM 66kW 1996-1999 (27) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 28 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~sejang
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Miałem wersję bez ABSu , przy deszczowej pogodzie lub nawierzchni zabrudzonej piaskiem lepiej było zachować spory dystans od pojazdów z przodu ...lub odpowiednio wcześnie zacząć hamowanie gdyż auto niestety nie stawało "dęba" tylko ślizgało się jeszcze długo przy ostrym hamowaniu. Przednie zawieszenie bez większych problemów jednak tylne ... belka skrętna. To może było tanie rozwiązanie dla producenta jednak naprawa jest kosztowna, pod koniec...
~RafAł
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
pod względem prowadzenia dobry, nawet bardzo dobry, małe przechyły nadwozia, bezpieczny, pewny, ale pod względem komfortu, poruszając się po złych, dziurawych drogach, przeciętny- im gorsza droga tym bardziej trzęsie, a gdy koło, szczególnie tylne, wpadnie choćby w małą dziurkę w jezdni odgłoś we wnętrzu jest taki, jakby te koło się urwało; na drogach gładkich jest dobrze, cicho. Co do układu kierowniczego-najsłabszy punkt całego samochodu,...
~Maclaw
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Zawieszenie ma miękkie i ogólnie jest wysokie (także nie ma problemu z ładowaniem się na krawężniki przy parkowaniu w dziwnych miejscach:D). Autko na autostardzie przy ok 140 lubi czasem troche pływać, ale nie jest to na tyle problematyczne, żebym zwrócił na to szczególnie uwagę. Moją renówke kupiłem w bardzo ładnym stanie, więc jeszcze nie miałem potrzeby robienia niczego przy zawieszeniu itp.
~gandek
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Zawieszenie pracuje cicho nawet na większych nierównościach. Megane jest autem komfortowym a co za tym idzie stosunkowo miękkim. Na naszych drogach nie każdemu może to odpowiadać. Na zakrętach mimo miękkiego zawieszenia trzyma się bardzo pewnie.
~marco_j@op.pl
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Zawieszenie wygodne i komfortowe-jak pprzystalo na francuza. Jednak auto zbyt mocno kladzie sie na zakretach. Niestety szybko ulega zuzyciuma z podwozia dochodza dzwieki trudne do zlokalizowania. Ale jest to prosta konstrukcja i tania w remoncie.
~Salomono
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Komfort na dość wysokim poziomie. Bardzo buja się na zakrętach, trzeba bardzo uważać .Układ kierowniczy jest mało bezpośredni, dość ,,gumowy,,. Komfortowo się jedzie do prędkości 140 , lecz trzeba uważać.
~Gul
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
samochód prowadzi sie dobrze, nie wychyla sie na boki, zawieszenie to kompromis pomiędzy wygodą i trzymaniem na zakrętach, układ kierownczy mniej precyzyjny niż w skodzie octavi, którą rónież czasem jeżdżę
~Paweł omegga@irc.pl
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Moja ocena to 4. Zawieszenie na pewno trwalsze od audi czy vw lecz oryginalne czesci sa drogie i na polkich drogach remont zawieszenia co 50tys jest jak najbardziej wskazany
~załamany
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
zbyt miękkie zawieszenie no i nie trwałe co pół roku trzeba zostawić pokaźną sume pieniędzy w serwisie a stuki i tak za tydzień wracają i nie jest to wina serwisu:(
Dziennik kosztów dla Renault Megane I Sedan 1.6 e 90KM 66kW
8,0
9,7
~Tomaj
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Po wymianie sprężyn zawieszenia przód robionych na zamówienie, rewelacja. Oryginalna jedna pękła stąd zmiana. Auto miękkie i nie buja w zakrętach.
Renault Megane I Sedan