Lista ocen Renault Megane I Sedan 1.6 e 90KM 66kW 1996-1999 (31) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 24 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~sejang
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Siadła tylna belka ale już dojeździłem z taką do końca. Przegniły też blachy w nadkolu tam gdzie się mocuje amortyzatory - było to pospawane i jakoś wytrzymało. Ogólnie przez 4 lata tylko raz zdarzyło się że nie wróciłem na kołach jak pękła sprężyna mcpersona. A tak to zawsze szczęśliwie wracaliśmy razem :) Wszystkie części kupowałem za grosze, wszystko oprócz spawania robiłem sam..aa no i tłumik naprawiałem w warsztacie.
~Maclaw
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Na początku miałem proche problemów z obrotami, zachowanie momentami jakby brał lewe powietrze (obrotu same wskakiwały na 2,5-3k rpm). Wyczyszczona cała przepustnica, dopiero wymiana silnika krokowego pomogła (narazie), koszt ok 60zł i da radę zrobić to samemu. Narazie poważniejszych usterek nie doświadczyłem, staram się w granicach rozsądku dbać o samochód, jak zrobię więcej km to uzupełnie swoją opinię.
~załamany
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
większość sypiących sięrzeczy to niby drobiazgi ale jest ich tyle ze uniemozliwiają normalną jazde bez naprawy co do powazniejszych napraw to średnio co 60tys tłumik i co 40tys wiązka elektryczna poprostu potrafi się spalić o zawieszeniu się nie wypowiadam bo szkoda czasu
0,0
~gandek
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Niezawodność... Jeszcze nie wiem. Uważam ze takie opinie można wygłaszać po min. roku użytkowania auta (zróżnicowane warunki atmosferyczne, różny zakres temperatur i wilgotności powietrza, przejechany znaczny dystans) i tak tez zrobię...
~Paweł omegga@irc.pl
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Podczas 6 miesiecznego eksploatowania padla mi pompa wspomagania, przekladnia kierownicza zaczynala cieknac, popsul sie silniczek krokowy. Cud ze mi uszczelni pod glownica nie wydmuchalo co ma czesto miejsce w tych jednostkach benzynowych.
~ghetto.pimp
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
w ciągu trzech lat niezbyt intensywnego uzytkowania (wolałem do sklepu na piechotę niż tym autem) unieruchomiła mnie dwa razy pompa paliwa (raz na parkingu i raz na środku skrzyzowania) i raz zapłon (jakieś szczotki czy coś...)
~sadi
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
W przeciągu dwóch lat, wymiana uszczelki pod głowicą, sprzęgło, czujnik podciśnienia, silniczek krokowy, 2 razy nagrzewnica, amortyzatory z tyłu i jeszcze wiele innych rzeczach o których chcę zapomnieć.
~tomaszmitura@poczta.onet.pl
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
Wymienione niemalże jedna po drugiej 4 cewki zapłonu( gwarancja ), wymieniona na gwarancji pompa paliwowa, czujnik ciśn. wspomagania kierownicy(gwarancja), po gwarancji odpukać nic się nie dzieje.
~Gul
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
była jedna awaria-komputer sterujący tryskiem został zalany błotem w wyniku zwykłej jazdy miejskiej, naprawił go elektronik choć sam nie wiem jak, oczywiście tłumiki wytrzymują 3 lata
~jacks80
Sedan 1.6 e 90KM 66kW
planowanie głowicy + wymiana uszczelki po 130.000km wymiana chłodnicy po 160.000km spalił się regulator napięcia
Renault Megane I Sedan