Lista ocen Toyota Yaris II Hatchback 5d (164) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 159 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~bx
Hatchback 5d 1.33 Dual VVT-i 101KM 74kW
1. Mega wrażliwe gniazdo zapalniczki. Po kilkakrotnym ladowaniu telefonu oryginalna ladowarka bezpiecznik do wymiany. drobiazg ale dostepny tylko w serwisie z uwagi na to ze jest jeszcze mniejszy od malutkich bezpiecznikow. porada z serwisu zeby wlozyc mocniejszy 20A. 2. Po uruchomieniu silnika na wolnych obrotach slychac jakies stukanie jakby jakas czesc sie poluzowala lub odglosy sprzegla. niewiem trudne do zlokalizowania - slychac w...
~Emi_
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
Jak na firmę, która ma aspiracje...samochód ma mnóstwo wad i niedoróbek. Nawet uszczelki przy drzwiach są siermiężne i oporne. Przy zamykaniu auta drzwi klapią głośno, jak w socjalistycznych samochodach produkcji rodzimej. Hamulce piszczą od nowości, czego panowie w serwisie nie potrafią opanować (mam duże obawy, że w ogóle nie naprawiali),no ale temat serwisu to zupełnie odrębna sprawa, mam nieodparte wrażenie, że robi się tam niezłe przekręty.
~hrabia
Hatchback 5d 1.4 D-4D 90KM 66kW
Muszę przyznać, że auto wytrzymało 240tys bez probelmu, odwiedziło Francje, Niemcy, Włochy, zjeździło Polskę całą bardzo dzielnie i mnie nie zawiodło, Polecam emerytom, tym co jeżdża mało wtedy samohód na lata niezniszczalny. Znajomi mieli mniej szczęścia ze swoimi Yarisami ja miałem dobry egzemplarz i dbałem o niego. Żarówki przod tyl, ośw tablicy rej, tarcze!!!
~Edward
Hatchback 5d 1.0 VVT-i 69KM 51kW
Zawiodłem się: 1) po 2500 km nie działa kierunkowskaz tylni lewy oraz nie otwiera się pokrywa silnika - naprawa w ramach gwarancji; 2) po 2800 km nie działa kierunkowskaz tylni prawy, spalona żarówka - koszt naprawy nie objętej gwarancją wynosi 25 PLN. Po Toyocie spodziewałem się 100% niezawodności, dlatego ją kupiłem. Następnym razem będę brał pod uwagę inne marki.
~xacax
Hatchback 5d 1.33 Dual VVT-i 101KM 74kW
Naloty korozji na podwoziu - zakonserowawane, tak samo jak progi i inne profile zamknięte. Urwana osłona termiczna - pierdoła naprawiona większą podkładką. Żarówki, zawsze warto mieć w zapasie. Upierdliwe w wymianie jedynie żarówki podświetlenia centralnego panelu klimatyzacji. Silnikowo - filtry oleje. Nudne autko, nie ma co podłubać - i dobrze.
~Tomek
Hatchback 5d 1.33 Dual VVT-i 101KM 74kW
W zasadzie nie ma żadnych mankamentów. Draźnią plastiki i dość buroszare kolorki wnętrza i pokręteł (przypominają zakrętki do butelek).Z lewej strony przy nodze osłona tuz przy drzwiach plastikowa i niedopasowana (lekko odstaje). W dopracowaniach nie jest jeszcze w tym modelu Toyota najlepsza. Duża praca nad estetyka wnętrza Yarisa drugiej generacji.
~Leszek
Hatchback 5d 1.0 VVT-i 69KM 51kW
Przy przebiegu ok 115 tys km po pierwszym przekreceniu kluczyka nie odpalil. To byl pierwszy taki kaprys ktorego sie nie spodziewalem. Na szczescie nie marudzil juz przy drugiej prubie. Zadrzylo sie takze ze silnik zaczal pierdziec ok 60 tys km. Przyczyna byl poluzowany wydech. W tej chwili dzieje sie to samo.
~crux
Hatchback 5d 1.4 D-4D 90KM 66kW
Nic mi nie przychodzi do głowy... chociaż jest jedna rzecz. Tylna klapa ma wduszany przycisk ją otwierający, zaczął się zacinać i wymagał serwisu w postaci smarowania. Poza tym dość często tj. z raz w roku przepala się jakaś żarówka. Koszt wymiany z robocizną pary żarówek to jakieś 30zł.
~toto
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
Powiem tylko tyle: 165 tys. przebiegu i tylko wymienione żarówki oraz raz klocki hamulcowe. Auto po takim przebiegu wygląda bardzo dobrze. Dodam jeszcze, że dbam o samochód, regularnie go serwisuję, a na wszelki wypadek zakonserwowałem podwozie (bo to często słaba strona japończyków).
~gryfita
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
Jak dotychczas (2 m-ce) b. dobrze. Drobiazgi, które trochę irytują to: przesuwający się dywanik pod pedały (gumowe dywaniki nie mają zatrzasków do umocowania w podłodze w specjalnie przygotowanych otworach); bardzo szybko brudzi się tył samochodu (chyba będę musiał założyć chlapacze).
Toyota Yaris II Hatchback 5d