Lista ocen Opel Insignia I (247) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 213 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Szafa
Sports Tourer Facelifting 2.0 CDTI Ecotec 170KM 125kW
Przez 5 lat zepsuło się: 1. kamera cofania (rozszczelnienie) 2. Czujnik martwego pola (skończył żywot po 3 latach) 3. Automatyczne otwieranie klapy (dramat. klapa sama się otwierała w korku. bardzo irytujące) 4. Zagłówek kierowcy się popsuł
~Prezes42
Sedan 2.8 V6 Turbo ECOTEC 260KM 191kW
W przypadku Insignii występuje sporo drobnych usterek w szczególności związanych z różnymi czujnikami. Wiele czujników jest dostępnych tylko w ASO co podnosi koszty usunięcia błachej usterki. Trwałość elektroniki nie jest na najwyższym poziomie.
~Roberto_tsk
Sedan 2.8 V6 Turbo ECOTEC 260KM 191kW
To mój 3 opel i jedyna ich największa wad to cholerne siedzenia. Fotel kierowcy jest po prostu krzywy, wygniata się i jest mega nie wygodnie. Siadają maty grzewcze, regulacja fotel - ogólnie za fotele ktoś powinien zostać wywalony z roboty
~Sandomingo
Hatchback Facelifting 2.0 CDTI ECOTEC 163KM 120kW
"Smaczne osłony" kabli elektrycznych, gryzonie nadgryzły osłony wiązki elektrycznej, wiodoczznie firmy zmieniły plastiki na "przyjazne dla zwierząt". kamera cofania wymieniona na gwarancji - dawała obraz w "lustrzanym odbiciu".
~JD
Sedan 2.0 Turbo ECOTEC 220KM 162kW
Nie ma czym się chwalić, aczkolwiek z pewnością są na świecie bardziej usterkowe auta. Słaba instalacja elektryczna (sieje po sieci, pada akumulator, nie zawsze działają czujniki parkowania), kiepskie tarcze/klocki, szybko zużywające się tuleje wahaczy, etc.
~Paweł
Hatchback 1.8 Twinport ECOTEC 140KM 103kW
Brak jakichkolwiek usterek.Samochód na przeglądach w serwisie .każdorazowo przed wyjazdami zagranicznymi na dłużej dodatkowo sprawdzany w serwisie .To jest mój piąty nowy samochód i tylko Opel Vectra B tak samo znakomicie się spisywał.
~F.
Hatchback 2.0 Turbo ECOTEC 220KM 162kW
Usterki się zdarzają, ale dzisiaj samochody są tak robione, żeby je serwisować. W porównaniu do mondeo, gdzie co 3tys km wyskakiwał mi check engine albo do Superba, w którym przy przebiegu 40tys km padła pompa i zawory to uważam, że nie ma na co narzekać.
~INSIGNIA2009
Sports Tourer 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW
trochę chorób wieku dziecięcego:wypadła klapka osłaniająca spryskiwacz reflektora, awaria zaczepu rolety bagażnika, awaria programu sterującego czyszczeniem DPF, rozkojarzenie radia z zapłonem - generalnie drobiazgi, ale chciałoby się żeby ich nie było
~Adrian
Sports Tourer 1.8 Twinport ECOTEC 140KM 103kW
Przez 2 lata wymieniałem dość sporo rzeczy : - sprzęgło - regulacja luzów zaporowych - remont skrzyni ( i tak nie jest idealnie) - prawy czujnik ABS - wymiana końcowego i środkowego wydechu ( ruda) Reszta to eksploatacja
~Voinic
Sedan Facelifting 2.0 Turbo ECOTEC 250KM 184kW
Chwilę się zastanawiałem i znalazłem jedynie jedną małą "usterkę" w ciągu dwóch lat użytkowania (składane elektrycznie lusterko zaczęło trzeszczeć i ciężko się zamykać i otwierać - w warsztacie nasmarowali i sprawa z głowy).