Lista ocen Volkswagen Polo III Hatchback (284) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 350 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Adrian
Hatchback 1.0 45KM 33kW
Co VW to VW. Prawdopodobieństwo wystąpienia poważnej usterki w samochodzie tej marki z tego rocznika (wcale nie młodego) jest minimalne i można śmiało jechać w daleką trasę bez obaw i zestawu naprawczego w bagażniku... :)
~Kamil
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Zawiodla mnie skrzynia.. poprastu padla na drodze.. piaty bieg sie przygrazl czy cos juz nie paietam.. to uwazam za jedyny powazny minus mojego auta.. pozatym POLO mnie nie zawiodlo ;p
~andd
Hatchback 1.4 TDI 75KM 55kW
Silnik nie do zdarcia. Wnętrze dzięki dobrym materiałom wygląda jak nowe. Denerwujące są elementy pokryte silikonem, który z nich \"złazi\". Mimo tak dużego przebiegu, o dziwo, nic nie skrzypi.
~MATHEO
Hatchback 1.0 50KM 37kW
2x w ciągu 10 lat użytkowania tego samochodu wystąpiły problemy z przepustnicą oraz układem wydechowym. Pozatym wszystko OK, wiadomo im auto starsze tym więcej trzeba do niego czasem włożyć.
~macia
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
rozleciał się rozrusznik, brak ładowania alternatora, wymiana synchronizatora 5-go biegu, wykwity korozji rozsiane po całej karoserii, przy 120km/h zatarło się nagle łożysko i zablokowało koło.... tragedia
~białasowatość
Hatchback 1.4 i 16V 100KM 74kW
Samochód ma przejechane prawie 180 000 km a z poważnych ustrek mogę wyliczyć tylko zepsutą pompę paliwa i rozrusznik. Trochę sprawia kłopotu ale wszystko da się dość tanio naprawić u magika-mechanika :-)
~marian
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Po okolo 105tys km padlo lozysko w skrzyni przy 120tys wszystko co napedzal pasek klinowy tzn napinacz alternator (urwala sie szczotka i wpadla do wirnika koszt naprawy 340zł) i zatarla sie pompa wspomagania.
~ggrzegorz@poczta.fm
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Pompa wody przy 20tys, 2xTarcze hamulcowe, 2xAmortyzatory , przeguby gumowe w tylnej belce + przeguby metalowo gumowe w przednim zawieszeniu, ostatnio spieprzyla sie stacyjka i lozysko przedniego kola
~victus@interia.pl
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
bo ja wiem.. 130 kkm to juz chyba pora na poczatki problemow.. sprzeglo, skrzynia biegow.. ostanio cos z chlodzeniem.. aczkolwiek przy legendarnej niezawodnosci VW spodziewalem sie czegos wiecej
Dziennik kosztów dla Volkswagen Polo III Hatchback
5,1
7,9
9,3
~Tadeusz Katolik@widok.ipl.net
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
z poważniejszych usterek, to zepsuty wentylator, bo za nim się zorientowałem, temperatura płynu skoczyła do około 120 stopni. Jak tylko ruszyłem w dalszą drogę, nawiew powietrza natychmiast schłodził płyn.
Volkswagen Polo III Hatchback