Lista ocen Volkswagen Golf V Hatchback (209) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 224 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Pawik
Hatchback 1.4 TSI 122KM 90kW
Tak jak pisałem 2 lata temu to najsłabszy element auta. Na szybko pokonywanych zakrętach przechyla się niebezpiecznie, na słabej nawierzchni hałasuje. Eksperymentowałem z różnymi ciśnieniami opon i niewiele to pomagało. Pozostałem przy znamionowym ciśnieniu 2 atmosfer.
~Pulpet
Hatchback 1.9 TDI 4Motion 105KM 77kW
Mieszkam na wsi drogi są jakie są, ale zawieszenie wybiera pięknie, cichutko. Wracając do trasy na lotnisko wyraźnie słychać że ma się smoka 4motion głośny dyfer(podpora nie szumi)i na zimówkach, ale 10 głośników nagłośnienia pomaga zapomnieć o wszystkim
~szmigiel
Hatchback 1.4 80KM 59kW
Jak na kompakta ze słabym silnikiem to naprawdę świetnie. Prowadzi się go jak po nitce. Dobrze trzyma się drogi nawet przy większych prędkościach (powyżej 140km/h). Układ kierowniczy działa z lekkim oporem przez co bardzo dobrze czuje się auto.
~Wojti
Hatchback 1.9 TDI 90KM 66kW
Uklad jezdny pozwala na bezpieczne pokonywanie zakretow i jednoczesnie jest dosc komfortowy. Na szczescie nie wydaje tez denerwujacych odglosow na nierownosciach. Przy duzych predkosciach na autostradzie moglby lepiej \'siedziec\' na drodze.
~janez
Hatchback 1.4 TSI 122KM 90kW
Jest dobrze, dużo lepiej niz w dieslu (rozkład mas i waga silnika). Niestety czuć, ze zawieszenie jest zestrojone bardziej na komfort, samochód dość mocno się przechyla w zakrętach. Wydaje mi się, ze silnik 1.4 TSI 122 KM to maksimum do tego zawieszenia.
~jakub
Hatchback 1.9 TDI 105KM 77kW
Trzyma się drogi bardzo dobrze kupiłem z przebiegiem 18 tys, zrobiłem 22tys i nie mam zastrzeżeń. W porównaiu z touranem to auto trzyma się , tamtym bałem się jechać powyżej 140 (mieło przebieg 16 tys i między innymi dlatego sprzedałem.
~Tomek77
Hatchback 1.4 TSI 122KM 90kW
wersja GT - może trochę za sztywny, ale akurat mi to nieprzeszkadza a nawet pasuje. W zakrętach cudo. Trochę bałem się, że po doświadzeniach z hatchback'em Toyoty może być niestabilny przy większych prędkościach. Jednak w Golfie 180km/h bez trudu i obaw
~thopson23
Hatchback 1.6 i 102KM 75kW
chyba tylko focus jeździł równie dobrze. doskonały kompromis między komforem a sprężystością. jeszcze nie jeździłem załadowanym na full, więc nie wiem jak bedzie i czy dobija al etrzy osoby plus bagaż i jest git. TU NADAL JEDYNIE SAME SUPERLATYWY
~patroc
Hatchback 1.4 80KM 59kW
W tej klasie pojazdu wielowahacz z tylu i b dobre prowadzenie. Jest to compact i wiecej nie trzeba. Trzeba dodać ze to samo zawieszenie i płyta podłogowa jest wykorzystywane w Skodzie Octavia II FL. To o czymś świadczy.
Dziennik kosztów dla Volkswagen Golf V Hatchback
6,1
9,2
8,8
~Piotrek
Hatchback 1.6 i 102KM 75kW
Auto dobrze trzyma się drogi, jak dla mnie mogłoby być trochę bardziej komfortowe na nierównościach, ale i tak nie jest źle. Problemem jest za to niski prześwit, który powoduje, że każdy wyższy próg przyprawia nas o ból głowy.
Volkswagen Golf V Hatchback