Lista ocen Volkswagen Golf IV Hatchback (633) - Silnik

Na liście zabraknie 508 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~JaY RaY
Hatchback 1.9 TDI 100KM 74kW
Silnik bardzo dynamiczny jak tę moc..bardzo mało pali i jest niezwykle elastyczny 80-120 na 5 biegu w 11 s..ma dwie wady jest głośny w srodku szczegolnie przy wiekszych predkosciach i wytwarza dosc duze wibracje, generalnie silnik w zpelnosci wystarczajacy do tem masy i daje odczucie wiekszej mocy niz posiada..
~Jakub z Gdyni
Hatchback 1.6 100KM 74kW
B.dobre osiągi jak na golofa IV 1.6-8V,piszą że seria ma 10,8s ale można zejść niżej oczywisćie serią kwestia ruszenia i kontrorowania zmiany biegów. A przyokazji dosyć ekonomiczny w mieście przy ciężkiej nodze w 10,5 mieści się ( polecam mała pojemność a dobre osiągi ) na światłach do 80km daje rade nawet 2.0-16V
~michal
Hatchback 1.8 T 150KM 110kW
Rewelacja-polecam, pieknie sie wkreca powyzej 2000obr. jestem usatysfakcjonowany i zuzycie paliwa perfekt. Jak ktos potrafi jezdzic spokojnie to zuzycie paliwa bedzie mniejsze niz w mniejszych motorach, a rezerwy mocy sa stale. Wyprzedzam z reguly na trasie bez redukowania, chyba ze diabel we mnie wejdzie to go deptam.
~slawek.wlkp
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Silnik jak zimny to troche głośny ale jak sie nagrzeje to nabiera kultury.Sam silnik kompletnie bezawaryjny turbo tez (jak sie o nie dba).Wymieniłem zawór N75(180 zł) i zaworek w pompie bo paliwo schodziło przez noc( 40 zł).Leje olej 10W40 liqui molly MOS2 i mam przebieg 320000 i nie bierze oleju.
~Golf 1999 1.6 SR
Hatchback 1.6 100KM 74kW
Dynamika silnika wystarczająca do jazdy w mieście. Na trasie zbyt głośny powyżej 120km/h. Brakuje szóstego biegu. Dwa razy wymieniałem uszczelkę pod głowicą, raz regenerowałem silnik bo pękł zawór. Być może od wyższych temperatur spalania przez instalację gazową ale 3 razy przez 130 tyś to chyba za często.
~dextero
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Witam, posiadam te autko od roku i powiem, że jest super. Silnik pracuje cały czas idealnie. Chodzi wspaniale. Do tego ocynk na karoserii( zero rdzy). Auto warte ceny. Silniki 1.4 16V są bardzo dobre. Mój kolega ma też podobne auto i nie narzeka, mało pali, choć na mieście to róznie bywa. Polecam!
~daaarek
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Silnik wystarczający tylko do jazdy w mieście-poza miastem jazda to udręka.Jest to pierwsza generacja tego silnika z objawami \"chorób wieku dziecinnego\"-dźwięk silnika przypomina silnik diesla (wycierające się tłoki) -zamarzająca odma która powoduje wyrzut oleju przez bagnet do mierzenia poziomu oleju.
~inferno855
Hatchback 1.6 100KM 74kW
Jak na marne 1.6 jest naprawde nie źle :) 100 koni szalu nie robi ale rozpędzanie do 100km/h nie zajmuje duzo czasu, silnik charakteryzuje sie wysoką elastycznością w zasadzie od 2tys obrotów mozna sie juz rozpędzać. Jest to 8 zaworowa konstrukcja wiec trzymanie go na 5-6 tys /obr nie ma sensu
~kucyyk
Hatchback 1.9 TDI 115KM 85kW
Silnik SUPER ma taki zapas mocy że na trójce potrafi łamać kark. Ja posiadam 6 biegową skrzynie to w trasie jest fajnie jadę 120 na 6 i spalanie niecałe 6 litrów taka jest prawda nie słuchajcie tych co mówią że ich spalił 5 L bo to jest w tym silniku praktycznie niemożliwe przy normalnym użytkowaniu
~Tomek8311
Hatchback 1.9 TDI 90KM 66kW
Jeden z najlepszych i najtrwalszych silników m.in dlatego że nie jest wysilony. Moc jest wystarczająca przy wyprzedzaniu i do tego to spalanie:) choć kultura pracy pozostawia trochę do życzenia zwłaszcza gdy jest zimny, ale ogólnie jest dość cicho, dopiero przy prędkościach powyżej 150km/h robi sie głośno.
Volkswagen Golf IV Hatchback