Lista ocen Toyota Yaris II Hatchback 5d (176) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 147 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~yrdn
Hatchback 5d 1.0 VVT-i 69KM 51kW
Słychać \"pierdzioszka\" - tłumik 3cylidnrowego auta. Nie jest to nieznośne, ale caly czas pamiętamy o tym, że jedziemy samochodem :) Pędkości rzędu +120 nie są przyjemne dla ucha. Żeby muzyka była odpowiednio słyszana/zrozumiana na 60stopniowej skali radia musiałem ustawić 35-40
~Przemek
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
tu słabo! w mieście takie wyciszenie nie przeszkadza, ale wyjeżdżając poza miasto uszy atakowane są szumem kół, szumem powietrza, nieszczelnymi uszczelkami w drzwiach, rykiem silnika. Dłuższa podróż z prędkościami autostradowymi męczy.
~liwajs
Hatchback 5d 1.8 i VVT-i 133KM 98kW
Hmmm dopóki nie miałem wydechu, to było całkiem spoko, dopóki nie zaliczysz dziury/studzienki. Sportowy wydech troche zagłusza ale da się rozmawiać. Efekt odwracających się głów na ulicy za dźwiękiem rozgrzanego wydechu fox-a bezcenny :p
~MG
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
Wnętrze auta jest dobrze wyciszone, silnik praktycznie nie słyszalny (czasem nie słyszę że go odpalam). Jednak przy wyższych prędkościach (około 110 km/h) słyszalny jest pęd powietrza i we wnętrzu robi się hałas, co jest raczej typowe dla tej klasy aut.
~rafik11
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
do 120km/h można wytrzymaś, ale po przekroczeniu tej prędkości tragedia. Przesiadają się z aveo do yariski cały czas chcę wrzucić 5 z 5 bo wydaje mi się jakbym jechał na 4. niech spece z toyoty uczą się od koreńczyków wyciszenia samochodu
~Łukasz
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
Obiektywnie patrząc nie jest najlepiej, ale też nie kojarzę zbyt wielu samochodów miejskich, które w tej kategorii by rozpieszczały. To nie jest samochód na trasy na bank. Przy prędkościach autostradowych za karę.
~cadet111
Hatchback 5d 1.4 D-4D 90KM 66kW
Tutaj niestety nie jest rewelacyjne, ale w sumie jest ok. W poprzednim aucie seat leon 2003r, było znacznie ciszej, ale kwestia przyzwyczajenia, ogólnie w miarę znośnie.Trasy mam różne i można przywyknąć do lekkiego hałasu.
~Michał
Hatchback 5d 1.4 D-4D 90KM 66kW
Diesel tylko mruczy. Benzynowy trzycylindrowiec był jak wiertarka. Tutaj przy 140km/h słychać tylko szum wiatru i opon. Jestem mile zaskoczony.Moim podstawowym samochodem w domu jest Honda Legend. Nie porównuję więc Yarisa do 126p.
~Robert - 42 lata
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
Niewystarczające. Przy wyższych obrotach silnik naprawdę nie daje o sobie zapomnieć. Zawieszenie również słychać na nierównościach. Ale składałbym to na karb niewielkich gabarytów - to w końcu jeden z najtańszych modeli Toyoty.

Usterki Toyota Yaris II

Liczba wpisów: 24

Toyota Yaris II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~optymix@op.pl
Hatchback 5d 1.33 Dual VVT-i 101KM 74kW
Silnik benzynowy 1.33 jest naprawdę cichy, głośniej jest (dźwięk kosiarki) dopiero przy obrotach powyżej ok 3500. Na 6 biegu jest to ok 110-120km/h. Przy zamkniętych oknach praktycznie nie dobiegają dźwięki z zewnątrz.
Toyota Yaris II Hatchback 5d