Lista ocen Toyota Yaris II Hatchback 5d (160) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 163 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~instruktor
Hatchback 5d 1.0 VVT-i 69KM 51kW
szybko sie nagrzewa zima.dobrze grzeje. latem konieczna jest klima. deska rozdzielcza jest czarna i duza wiec zbiera slonce i nagrzewa sie strasznie. jak sie wlaczy klime jest super. ale samochod lubi gasnac przy ruszaniu. z tym silnikiem mocno traci na mocy.
~Krzysztof
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
Wentylacja jest raczej przeciętna. Brakuje możliwości jednoczesnego otwarcia wszystkich wlotów powietrza do wnętrza. Klimatyzacja ciężko daje sobie radę z wyższymi temperaturami. Na szczęście nie zabiera silnikowi zbyt dużo mocy i paliwa.
~Kali
Hatchback 5d 1.4 D-4D 90KM 66kW
ciepło jest zaraz po nagrzniu się silnika. szyby potrafią parować ale sama wentylazcja (bez klimy) jest bardzo szybka i skuteczna... nogi nie marzną ;) podobnie jest z chłodzeniem. nie pamiętam żebym kiedyś wysiadł spocony z samochodu.
~Hubtor
Hatchback 5d 1.0 VVT-i 69KM 51kW
na początku w ogóle nie parowały szyby - teraz nie jest już tak super. ogrzewanie jest ciche i wydajne - pokrętła na początku sprawiały mi trudność - musiałem na nie zerkać, żeby zobaczyć w jakim są ustawieniu - teraz robię wszystko na pamięć.
~sandfighter
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
Klima to duży plus dla producenta. W mig ogrzewa i schłada wnętrze, przy niewielkim nawiewie pozwala na doskonały komfort jeśli chodzi o temperaturę. Parowanie szyby nie istnieje w ogóle, a cyrkulacja powietrza sprawdza się doskonale.
~antyfuntoyoty
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
w miare przyzwoicie ale auto nagrzewa sie dosc dlugo; klimatyzacja reczna jest bardzo nieudana wiecznie z niej czyms smierdzi pomimo regularnego serwisu; jak cos tam wsypia to musze jezdzic z otwartymi szybami bo mozna zejsc
~ala
Hatchback 5d 1.33 Dual VVT-i 101KM 74kW
Nie wiem jak ogrzewanie, ale automatyczna klima działa błyskawicznie. Po każdym wyłączeniu silnika automatycznie ustawia się tylko wewnętrzna cyrkulacja powietrza. Trzeba ręcznie zmienić na zewnętrzną.
~ala
Hatchback 5d 1.33 Dual VVT-i 101KM 74kW
~Yreek
Hatchback 5d 1.4 D-4D 90KM 66kW
Bardzo parują szyby i trzeba z tym walczyć przez dłuższą chwilę. Co ciekawe szyby parują także na zewnątrz i latem w chłodne poranki trzeba włączaćwycieraczki i dmuchawę:) Z klimy kapie na nogi pasażera woda:)
Dziennik kosztów dla Toyota Yaris II Hatchback 5d
5,1
7,2
7,2
~yrdn
Hatchback 5d 1.0 VVT-i 69KM 51kW
Klima funkcjonuje na zasadzie włączona/wyłączona, temperatura zimą podnosi się szybko. Ciekawy jest fakt, że przy średnio otwartym oknie bardzo wieje po nogach. Nie doświadczałem tego w innych samochodach.
Toyota Yaris II Hatchback 5d