Lista ocen Toyota Yaris I 1.3 i 16V 86KM 63kW 1999-2005 (107) - Całokształt

Na liście zabraknie 83 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~tadeus; tolczak@orange.ichtj.waw.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
To co najistotniejsze to to, że Yaris spełnil moje oczekiwania. Bardzo dobry pod względem eksploatacyjnym i osiągów silnik, przestronny i dość pakowny dzięki pomysłowym rozwiązaniom. Jak narazie bezawaryjny. Daje dużo przyjemności podczas jazdy. A że ma drobne wady, myślę, że każdy samochód je ma, dla mnie są do zaakceptowania. Ze spokojnym sumieniem mógłbym ten samochód polecić każdemu.
~easyrider
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Jakość montażu fatalna. Tandetne plastiki we wnętrzu. Ciągle coś puka na nierównościach. Po zdjęciu tapicerki drzwi ...folia przyklejona silikonem jak kiedyś w maluchu. Głośniki przymocowane nitami zrywalnymi(!). Samochód przereklamowany i zbyt drogi. Toyota powinna zobaczyć co znaczy dobra jakość wykonania u...FIATA. Jak zobaczyłem nową wersję Bravo/2008 r / to mnie zatkało.
~Łukasz W.Winiacz | winiacz1@tlen.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Toyotka zasługuje na 4 z minusem (dużym):-) Jest autkiem typowo miejskim - zestopniowanie skrzyni, wielkość i co za tym idzie świetna zwrotność, dobra widoczność, dobry silnik, dobre spalanie. Ale raczej polecam Kobietom gdyż siedzi się wysoko, nie nadaje sie do szybkiej jazdy ze względu na skrzynie i zawieszenie (hałas, mocne przechyły na zakrętach), duża ilość schowków itd.
~Miro
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Żona jeździ już 12 lat i dalej jest zadowolona :-) Silnik bezproblemowy - olej, benzyna i do przodu, choć do najoszczędniejszych nie należy ale na odcinkach 3-5 km nie ma co się dziwić. Jedyne usterki to: wymiana kolumny kier. (koszt 800 zł więc nie opłaca się regenerować) i problemy z elektryką - radio, szyba, centralny zamek, rdzewiejące progi.
~korek
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
W nowym aucie było dużo felerów w tym b. poważne - brak odpowiedniej ilości oleju w skrzyni biegów - reklamacja nie uznana, uszkodzone fabrycznie części - niewłaściwy materiał przy częściach elektronicznych i wiele innych . Ona do dziś się telepią przy jeździe z otwartym oknem, a przy zamkniętych przy prędkości ponad 80km/h słychać szum przez nieszczelności
~jfrey@poczta.fm
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Mam go od lipca. Narazie jest wszystko O`k. Spalanie chyba każdego interesuje. Pierwsze 4000km zrobiłem w Niemczech. Przy spokojnej nodze na autostradzie (do 120km/h) ok 5,2l/h; Trasa Marburg-Krefeld ok.250km pokonana w 2h15min 6,3l/100 (max.193km/h). Średnio ok.6,0l /100. Jestem zadowolony, choć za 43900zł (1,3 luna, met.)powinna być klima.
~miodek997 miodzio997@wp.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Zakupiłem Yariska Nowej Generacji w kwietniu 2003 roku w wersji Luna. Jest on trochę poprawiony w stosunku do starszej wersji. Część mankamentów o których było glośno wsród urzytkowników Yarisów zlikwidowano. Począwszy od oświetlenia bagażnika, na pamięci fotela pasażera kończąc ( w wersji 3-dr). Wyciszenie rownież jest obecnie bez zastrzeżeń.
~wrbos@vp.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
jestem zadowolony z samochodu, dodatkowa zaleta to warunki to warunki finansowe zaproponowane przez Toyota oraz jakość obsługi klienta, minus o którym nie można nie wspomnieć to BRAK RELINGÓW NA DACHU... generalnie polecam marke i model zwłaszcza ludzią młodym dla których bedzie to pierwsza przygoda z samochodem ...
~Tomi
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Dużym błędem było przeniesienie produkcji do żabojadów.Miałem okazję porównać " japończyka " i " francuza " i okazało się że mój francuz pozostawia troche do życzenia jeżeli chodzi o jakość spasowania części.Poza tym co jakiś czas coś dźwięczy w drzwiach.Także fachowcy w serwisach pozostawiają sporo do życzenia
~unicredit@world.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Jestem bardzo zadowolony z tego autka. Dynamiczne (1,3), ekonomiczne, miłe w obsłudze. Nawet długa jazda nim nie męczy co w Matizie było niemożliwe :( Jakość wykonania nie jest najmocniejszą strona tego auta. Oczywiście wina leży po stronie Farncuzów. Jestem na TAK przy rekomendacji tego auta innym kierowcom!