Lista ocen Seat Cordoba I (283) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 280 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Winchester
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Czasem (raz na dwa - trzy dni) czuje jakby wsteczny nie chcial wskoczyc, ale za drugim razem wchodzi od razu. Nie jest zle :)))
~dawid
Sedan 1.6 i 75KM 55kW
mam problemy z wrzucaniem pierwszego biegu pewnie wystarczy wyregulowac ale sie juz przyzwyczailem i tak jezdze
~Abdul
Sedan 1.6 i 101KM 74kW
Póki co nie mam z nią wiekszych problemów. Ponoć w tych autach pada łożysko ale odpukać u mnie jest wszystko ok.
~seatowiec
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
wybija piąty bieg,wyje przestaje po wciśnięciu sprzęgła,czasami zgrzyta wsteczny ALE biegi wchodzą precyzyjnie
~woj
Coupe 1.6 MPi 75KM 55kW
Już druga skrzynia biegów. W pierwszej roz.... się mechanizm różnicowy. Druga już zaczyna wyć (kupiłem na szrocie od golfa)
~Bambus
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Dobre przelorzenie sa tam krotkie biegi i dlatego auto ma takiego kopa.Jedynie trujka sie niekiedy zacina i niekiedy zgrzyta wsteczny.
~glemm@wp.pl
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Nie sprawia problemów. Moim zdaniem biegi powinny krócej wchodzic(krótszy ruch gałką) ale jeśli o przełożenia to są dobre
~mitmar@alpha.net.pl
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
pękła sprężyna ustalająca dźwignię zmiany biegów w położeniu neutralnym; do przyzwyczajenia; koszt naprawy - kosmos
~********w
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
bardzo dobrze dobrane, lekko ciężko, ze zgrzytem wchodzi wsteczny jak mocno rozgrzane silnik
~ms
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
brak zastrzeżeń, chociaż auto jest szybkie na małych biegach - jak dla mnie trochę za szybkie