Lista ocen Saab 900 II (68) - Stosunek jakość/cena

Na liście zabraknie 57 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~viadro66@poczta.onet.pl
Hatchback 2.3 150KM 110kW
Jeśli ktoś jeździł tylko samochodami niższej klasy (szczególnie kompaktami) to po prostu nie wie, co to znaczy jazda rasowym, dobrze wyważonym autem; jeśli rozważasz kupno drogiego kompakta lub jakiegoś bezpłciowca z klasy średniej, to warto rozważyć używanego Saaba (9-3 usunął podstawowe wady z 900, 9-5 sam z siebie jest bardzo udaną konstrukcją). Jeśli stać cię na nowego Saaba - no cóż, dla mnie w tym przedziale cenowym nie istnieje do...
~12ab@wp.pl
Hatchback 2.0 i 131KM 96kW
Definitywnie za taką cenę nie dostaniemy leprzego auta. Dlaczego? Po pierwsze Saaby mają bardzo bogate wyposażenie seryjne, nawet w najprostrzych wesjach. Wszędzie indziej trzeba dopłacać. Po drugie jest to auto inne, orginalne, wyjątkowe. Nie dostaniesz za takie pieniądze auta z charakterem i własnym zdaniem. Saab taki jest, jeśli nie szukasz auta z takimi cechami to nie kupuj Saaba.
~majmajk@o2.pl
Hatchback 2.0 Turbo 185KM 136kW
Nie mam pytań:) Za pieniądze na poziomie 6 tys. mniej więcej auto o niebo lepsze o E36, A4, E230, S60, Auto warte swojej ceny = przy nim najlepiej zacząć przygodę z SAABem. Silnik B204 185km daje dużą przyjemność z jazdy a jeśli się trochę nad nim popracuje to nie zamienicie tego samochodu na żaden inny. Kupicie 2 a ten zostawicie.
~Mateusz
Coupe 2.0 i 131KM 96kW
Dzisiaj można kupić 900-setki za śmieszne pieniądze jak na takie auto (3-5tys zł). Koszty serwisu są oczywiście trochę droższe niż u innych aut w tej cenie, aczkolwiek mit o tym że ceny części do Saabów należą do najdroższych na rynku, jest całkowicie nie prawdziwy.
~ekonomus
Hatchback 2.0 i 131KM 96kW
Samochód sprowadzony ze Szwajcarii, kosztował 12 tys. (bezwypadkowy); tuż po jego kupieniu włożyłem ok. 4 tys. Nowe: tarcze,klocki,wahacze przednie,akum.,pióra wycieraczek; Używane: komplet kół zimowych,przednie kolumny amort.,deska rozdzielcza,półoś i piasta.
~czerwony saab 900 II z krakowa
Hatchback 2.3 150KM 110kW
Trudno o podobny samochód w tej cenie, ze względu na niewielką popularność używany można kupić za kilkanascie tysięcy w doskonałym stanie, przebieg silnika niewiele znaczy. Ten samochód to w zasadzie legenda więc kupując go trzeba poza ekonomią mieć odrobinę wyobraźni.
~slamacek@elesdi.com.pl
Hatchback 2.0 Turbo 185KM 136kW
trochę to śmiesznie wygląda, kiedy w kabriolecie siedzi mama, tata, córka (11) i syn (5), ale dla mnie to wspaniałe auto rodzinne, nawet na długie podróże po Europie (pojemność bagażnika od 280-350 l). Wygodnie, spokojnie i te spojrzenia innych użytkowników.
~Kasprzak3@tlen.pl
Hatchback 2.0 i 131KM 96kW
Za ok.10tyś zł ciężko jest znależć równie wygodny i niezawodny, zarazem posiadający niesamowity klimat i charakter samochód. Każda inna marka w podobnym stanie i tym samym roczniku jest droższa choć nie dorównuje prestiżem szwedzkiej marce .
~grzesku244
Coupe 2.0 -16 Turbo 185KM 136kW
Doskonała!!!Saabinkę kupiłem rok temu za 9000PLN sprowadzona z Włoch.Trochę w nią zainwestowałem-j.w.,pomalowałem zderzaki,kupiłem piękne alufelgi. Ta cena jest po prostu śmiesznie niska w stosunku do tego ,co auto sobą prezentuje!
~Szymon
Hatchback 2.3 150KM 110kW
Za kilka tysięcy mamy auto klasy średniej wyższej z super wyposażeniem, genialnym silnikiem, wyróżniające się z tłumu, którym możemy utrzeć nosa niejednemu vaginiarzowi na wyścigu spod świateł.