Lista ocen Saab 9-3 II SportSedan 1.9 TiDS 150KM 110kW 2004-2010 (19) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 15 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Navigator-3000
SportSedan 1.9 TiDS 150KM 110kW
Sterowanie nawiewami silniczkiem elektrycznym,przy dochodzeniu do konca na pokretle zimno/cieplo silniczek lubi sobie troche "postrzelac" zanim sie zgasi,sterowanie klapkami nawiewow OK. Po usunieciu EGR i DPF silnik nagrzewa sie wolniej,ale gdy osiagnie juz pelna temperature to grzeje dobrze. Ale mam wymieniona na nowa dmuchawe (poprzednia sie zatarla) i termostat (poprzedni lekko nie domykal).Ogolnie cieple autko po nagrzaniu bo...
~Kamil
SportSedan 1.9 TiDS 150KM 110kW
Świetnie choć niewykluczone, że po części wpływ ma na to ogrzewanie postojowe w które mój egzemplarz jest wyposażony. Przy temperaturach poniżej 8st. Celsjusza automatycznie włącza się spalinowy dogrzewacz silnika więc ciepłe powietrze zaczyna do kabiny lecieć bardzo szybko. Można też ogrzać auto na postoju włączając ogrzewanie postojowe ręcznie lub zaprogramować automatyczne włączenie na określoną godzinę.
~Mikołaj
SportSedan 1.9 TiDS 150KM 110kW
Podgrzewane fotele i automatyczna dwustrefowa klimatyzacja są miłymi dodatkami. Ze względu na silnik diesla, w miesiącach zimowych trzeba chwilę poczekać na powiew ciepłego powietrza. Osobiście jeżdżę cały rok na klimatyzacji w trybie automatycznym i działa perfekcyjnie.
~MedicalDivision
SportSedan 1.9 TiDS 150KM 110kW
Jeśli chodzi o klimatronic to świetny! Super schładza samochód bardzo szybko. Nie jest uciążliwy. Jeśli chodzi o ogrzewanie. hm... Nie jestem w stanie powiedzieć bo jest teraz sierpień i nie miałem okazji sprawdzić. Jeśli chodzi o ogrzewanie foteli.. to mmm bajka! polecam!
~Roslina
SportSedan 1.9 TiDS 150KM 110kW
Zimny klimat zobowiązuje. Szerokie nawiewy na szyby, tunel, nogi kierowcy i wszystkich pasażerów. Ogrzewane lusterka i fotele. Szybko się nagrzewa i schładza (ma do tego jakieś specjalne grubsze szyby).
~memphis
SportSedan 1.9 TiDS 150KM 110kW
bardzo szybko sie nagrzewa i oziebia, system klimatyzacji jest bardzo rozbudowany a w opcji auto dziala perfekcyjnie
~Kooem
SportSedan 1.9 TiDS 150KM 110kW
Wydajny układ osuszania klimatyzacji, szybki nie parują. To diesel więc w zimie musi złapać temperaturę, żeby zrobiło się ciepełko.
~Snowyy
SportSedan 1.9 TiDS 150KM 110kW
Działa dobrze, ale czasami jest wrażenie że trochę nie wyrabia. Opcjonalne webasto działa świetnie.
~Konrad W.
SportSedan 1.9 TiDS 150KM 110kW
Klimatyzacja na przednią i tylną szybę, wyloty pod siedzeniami i z tunelu środkowego na tył. Bardzo dobrze.
~Bartek
SportSedan 1.9 TiDS 150KM 110kW
Jest ok, mata grzewcza fotela pasażera padła.
Saab 9-3 II SportSedan