Lista ocen Rover 400 II (106) - Ergonomia

Na liście zabraknie 178 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~MieszAs
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Rewelacyjnie miękkie zawieszenie. Przód w pełni niezależny - wybiera doskonale. Znosi bez problemu nasze drogi. Lepsze są chyba tylko amerykańskie krążowniki i terenówki. Fotele bardzo wygodne, mięciutkie. Miły welur. Wnętrze wykonane jest z materiałów bardzo dobrej jakości. Nic nie piszczy, nie trzeszczy. Wstawki drewniane to tak na prawdę plastikowa imitacja. Całość powoduje, że aż żal wysiadać z samochodu.
~zuko1234567
Sedan 2.0 Di 105KM 77kW
Dobrze rozmieszczone są tylko wajhy od kierunkowskazów i wycieraczek. Po resztę trzeba sięgać. Rozmieszczenie przełączników od opuszczania i podnoszenia szyb - MASAKRA. Rozplanowywał to chyba jakiś niespełna rozumu. Przełączniki od szyb z prawej strony i lewy tył są przed dźwignią od hamulca ręcznego a od szyby kierowcy - na drzwiach kierowcy. TRZEBA SIĘ PRZYZWYCZAIĆ.
~Puszek
Hatchback 2.0 D 86KM 63kW
samochod nie jest nowy , wiec cudow nie ma co oczekiwac.Jak juz pisalem wykorzystuje auto do pracy i nie zwracam na to wiekszej uwagi.Podlokietnik to chyba raczej zart projektanta i powinien nazywac sie raczej schowkiem. W upalne dni brakuje miejsca na napoje i to powazny minus jak dla mnie. We wnetrzu widac pokrewienstwo Hondy Civic. Ogolnie moja ocena to 4-
~Jamalyo
Sedan 2.0 Di 105KM 77kW
Wszystkie przyciski na swoim miejscu. Dostęp do wszystkiego na wyciągnięcie ręki (z tym że mam 194 cm i długie ręce:P)Ręka w ciemno trafia tam gdzie powinna, nic mi się nie włącza przez przypadek. Guziki duże i czytelne. Osobiście wydaje mi się tylko że pedał gazu powinien być bardziej postawiony ukośnie ale to tylko moja obiegowa opinia.
~Robin416
Sedan 1.6 Si 111KM 82kW
Wyszstko w zasięgu ręki, tam gdzie powinno być. Małe problemy z pokrętłami ustawienia nawiewu. Siedzenie regulowane w 3 płaszczyznach, kierowica w jednym, każdny znajdzie odpowiednią pozycje dla siebie. ostatnio jechałem 16 godzin po polskich drogach - prawie 900 km z kilkoma postojami. Nie odczuwałem bólu w czterech literach lub kręgosłupie...
~yahoo
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Ze względu na swoje wyposażenie nie wymaga od kierowcy szukania odpowiednich opcji. Wszystko jest pod ręką... no może poza wymysłem montowania przycisków otwierania szyby pasażera na środkowej konsoli. Kto by nie wsiadł zawsze będzie tego szukał, a jego ruch nierzadko może przeszkadzać kierowcy. Poza tym reszta jest intuicyjna.
~rover400
Sedan 1.6 Si 111KM 82kW
Jeżdżę głównie sam, ew. z żoną i psem :) Miejsca dużo, bagażnik mimo LPG bardzo pojemny (470L normalnie).Regulacja odcinka lędźwiowego, na trasie czasem można sobie pokombinować jak plecki bolą :) Brakuje uchwytu na napoje, ale schowek w podłokietniku jest OK. Elektryka w 4oknach, el. lusterka. Wiadomo - zawsze można lepiej.
~Bartosz
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Auto wygodne choc dla mnie troszeczke za ciasne (186cm). Przeszkadza mi umiejscowienie przyciskow opuszczania szyb (w tunelu srodkowym) i za krotkie podparcie dla lokcia na dzwiach. W dlugich trasach uniemozliwia to oparcie sie lokcia i lewa reka musi caly czas "wisiec w powietrzu"
~Michal Aniol
Sedan 1.6 Si 111KM 82kW
Wszystkie przyciski sa pod reka, choc nie zawsze w polu widzenia kierowcy. Niektore przyciski (z lewej strony znajduja sie przelaczniki swiatel przeciwmglowych i regulacji lusterek) zaslania kierownica. Takze w trakcie jazdy lepiej nie ustawiac bocznych lusterek, badz tez wlaczac swiatel przeciwmglowych.

Usterki Rover 400 II

Liczba wpisów: 15

Rover 400 II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~R over
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Auto blizniacze z honda civic, ergonomia ok choc jak dla mnie kierownica pomimo regulacji powinna dac sie bardziej wychylic w gore i w strone kierowcy ale to moja subiektywna ocena. W moim egz. przyjemne welury na sedzeniach choc same fotele moglyby byc lepsze, wygodniejsze.