Lista ocen Rover 400 II Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW 1995-2000 (26) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 17 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~MieszAs
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Auto mało nie pali. Chyba, że w trasie i do 90 kmph, ale kto tak jeździ? Na gazie za to jest OK - średnio 11 litrów. Ceny części w normie. Niektóre trudniej zdobyć (tzn. trzeba czekać do 3 tyg.) i koszują sporo. Można ich szukać w ASO Rovera lub Hondy. Mnóstwo używek w bardzo dobrych cenach. Mnóstwo Roverów jest ściąganych z UK, gdyż tam są tanie jak u nas 126p. Można zatem zakupić wszystko, łącznie z plastikami, tapicerkami i wszelkimi...
~Przeciętny człowiek
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
przy normalnej dość żwawej, ale przepisowej mieszanej jeździe pali mało(6,5), przy 190km/h już bardzo dużo ale to normalne z benzyniakach. Filtry raczej tanie w stosunku do vw, niekiedy oryginały mile zaskakują ceną. naprawy też jak w przeciętnych autach, na pewno dużo taniej niż w vw, audi, bmw, itd. Dostępność części bez problemu.
~yahoo
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Zużycie paliwa zależy bardzo od stylu jazdy. Mój ojciec spalał średnio 7 l, z kolei dla mnie minimum to 9,5 l. Przeglądy i naprawy nie są drogie. Trzeba niestety poszukać osoby, która się na tym zna. Nie odbiega bardzo od Hondy Civic, więc z zamiennikami nie jest źle. Jak już się ktoś na tym zna to nie bierze dużo za naprawę.
~alwin
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
auto w mieście pali 10 l na 100 km. zimą nawet 12 w trasie 8l. części dostępne na zamówienie, czasami trzeba poczekać. klocki hamulcowe 120 zł, rozrząd 430 z wymianą, cewka zapłonowa 200 zł. dużo części na szrotach, ale trzeba uważać na angliki nie zawsze pasują.
~Bartosz
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Auto pali srednio 8 litrow gazu w jezdzie mieszanej z przewaga jazdy miejskiej, w trasie zszedl nawet do 6,5 litra. Maksymalnie spalil w zimie 9 litrow. Dla mnie rewelacja! Obecnie nie wiadomo jakie nowoczecna auta z patentami eco, tsi czy innymi pala wiecej!
~Jackob
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Koszty utrzymania są niskie, ponieważ mechanicy przestali się bać tego samochodu, oraz są dostępne duże ilości części zamiennych. Trzeba uważać na niektórych mechaników, żeby nie trzeba było naprawiać czegoś dwa razy.
~zibi21
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Mam drugi samochód - passata. Natomiast ten trzymam z uwagi na oszczędność. Samochód pali mi ok 7,71 gazu na 100km i jest to doskonały wynik. Z Wrocławia nad morze w jedną stronę zapłaciłem trochę ponad 70zł...
~LF
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Spalanie stosunkowo dobre, jak na taki zapas mocy pod nogą. W trasie około 6,5 litra, w mieście spokojnie 9 litrów. Średnio spala mi jakieś 7,2 (2 osoby + trochę bagaży). Poniżej 6 litrów nie udało mi się nigdy zejść.
~PKY
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
w trasie spala około 6,5l przy 100km/h. W mieście spokojnie 10l na setkę. Ceny napraw i części tak jak w innych samochodach, nie ma tu żadnych udziwnień. Gadanie, że części drogie i niedostępne to bajki - nie wierzcie w nie.

Usterki Rover 400 II

Liczba wpisów: 15

Rover 400 II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~R over
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Ceny czesci byly niewysokie, pojazd moze naprawic kazdy \"Pan Kazio\" z dowolnego warsztatu. Wymiana paska rozrządu to np koszt ok300zl, wiec auto polecane tym ktorzy nie spia na pieniadzach
Rover 400 II Hatchback