Lista ocen Opel Senator B (44) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 41 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Kuba
Sedan 3.0 i 24V 204KM 150kW
Możliwe, że to przypadłość mojego egzemplarza, ale odnoszę wrażenie, że auto albo dmucha powietrzem z zewnątrz, albo grzeje na maksa. Może mi się tylko wydawać, bo kabina jest spora i niższą temperaturą z nawiewu ciężko było by ją szybko nagrzać. Na nagrzewnice z Senatora nadal obowiązuje akcja serwisowa Opla, w teorii więc wystarczy podjechać do ASO i dostaniemy nową w uczciwej cenie, czyli gratis. Auto nawet z niesprawną jak u mnie klimą...
~Mariusz
Sedan 2.5 i 140KM 103kW
Klopoty z prawidlowym ustawieniem grzania. Ciezko ustawic lekkie grzanie, zawsze albo zimne albo bardzo gorace. Temperatura plywa w zaleznosci od predkosci auta. Ten sam problem mialem we wszystkich trzech Senatorach. Rozne cuda wyczynialem, lacznie z wstawieniem nowych regulatorow, niestety najwyrazniej ten typ tak ma.
~Irmsher
Sedan 3.0 i 24V 204KM 150kW
Ogrzewanie i wentylacja na wysokim poziomie, klima działa bez zarzutu, raz naprawiona po nabyciu służy mi nienagannie. Ogrzewanie dobre albe biorąc wielkość samochodu pasażerowie muszą chwile poczekać, bo przednie siedzenia są ogrzewane wiec na przednich fotelach zaraz robi się cieplutko.
~Robi
Sedan 3.0 i 177KM 130kW
W tym roczniku zadko kiedy dziala klimatyzacja-u mnie dziala :) za dodatkowwy plus uwazam chlodzany schowek i dwustrefowa regulacja temperatury regulowana calosc servomotorkami za minus brak regulacji grzania foteli
~mruwek@poczta.fm
Sedan 3.0 i 156KM 115kW
Ze środkowych kratek nawiewu leci tylko zimne powietrze ( ponoć to standart ale spotkałem też opinie że w innych leci ciepłe ), oddzielna regulacja temp nawiewu dla obu stron, nawiew na nogi pasażerów tylnich foteli.
~tomas
Sedan 3.0 i 24V 204KM 150kW
Wszystko działa sprawnie, często spotykane podgrzewanie przednich foleli sprawdza się w zimie, ustawianie temteratury osobno kierowcy i pasażera, nawiew na tylne fotele, prawie w każdym modelu klimatyzacja
~molo
Sedan 3.0 i 177KM 130kW
hlodnica sie lubi rozszczelnic i ogrzewanie czasem szfamkuje wentylator, koszt napray bardzo niski ok 200-400zl. chlodnica .69-129zl wentylator,
~atomics@go2.pl
Sedan 3.0 i 24V 204KM 150kW
ogrzewanie jest niezle ale nagrzewnice wymienilem zsadzilem od lady samary i jest lepiej .Zmienilem tez wentylator przez co mam lepszy podmuch z nawiewu
~KIDLER
Sedan 2.6 i 150KM 110kW
u mnie doskonale - raczej kwestia indywidualna auta , chodzi glownie o ogrzewanie - jedne auta grzeja dobrze(jak u mnie ) a inne nie
~Ayrton
Sedan 3.0 i 24V 204KM 150kW
I pomyśleć, że to wszystko zaprojektowano i wykonano w latach 90-ych ... działa rewelacyjnie i do tego użyteczność na maxa !