Lista ocen Opel Senator B (31) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 54 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Kuba
Sedan 3.0 i 24V 204KM 150kW
Podczas dwuletniego okresu eksploatacji nie napotkałem na żadne usterki, które wykluczyłyby auto z ruchu na dłużej niż 2 godziny. Powracającym problemem jest blokujący się rozrusznik, który zwłaszcza po dłuższej jeździe lubi strzelić focha i nie zakręcić przez nawet wspomniane 2h, i choć wspomniana sytuacja powtórzyła mi się tylko dwa razy, to jednak jest to irytująca przypadłość, na którą z moich obserwacji cierpi część egzemplarzy.
~Irmsher
Sedan 3.0 i 24V 204KM 150kW
NIby drobnostka ale nie cenowa, przy przglądzie silnika, przez przypadek przygniutł mi się kabel wysokiego napięcia, niby nic ale przy tej wersi Senatora którą posiadam koszto nowych kabli wynosi 1200zł. Ale w dobym stanie używany można nabyć taniej.
~tomas
Sedan 3.0 i 24V 204KM 150kW
Samochody te mają duże przebiegi, jednak mają one tylko wpływ na 2 elementy w samochodzie: skrznia automat wytrzymuje max. 230 tys. km- później remont, należy też po 200 tys. km wymienić uszczelkę pod głowicą.
~talas1@wp.pl
Sedan 3.0 i KAT 177KM 130kW
trzeba założyć dobrą instalacje lpg bo jak będzie strzlał gaz długo nie pojeździcie, przepływomierz nie wytrzyma, śa patenty na to.... Po za tym nigdy mnie nie zawiodł.
Sedan 3.0 i 177KM 130kW
nigdy nie stanął w żadnym polu. Gdyby nie to, że lubię utrzymywać samochody w bardzo dobrym stanie to pewnie nie dołożyłbym do niego ani zlotówki.
~Mariusz
Sedan 2.5 i 140KM 103kW
Silnik praktycznie niezniszczalny. Lac olej i jechac. Karoseria rdzewieje jak w wiekszosci Opli. Jesli sie o to auto dba, mozna go pokochac.
~arek pruszków
Sedan 2.5 i 140KM 103kW
o niezaodności móglbym powiedziec ze jest duża ale jeżdzna na gazie co nie zawsze jest zdrowe.trzeba pamietac o czestym wymienianiu świec i przewodów.
~Ffigo
Sedan 3.0 i 177KM 130kW
po tylu latach wymienić głównie visco ( najdroższy element oprócz oryginalnego amortyzatora elektrycznie regulowanego) i wszystko super.
~BARRO2 kisiolini1@wp.pl
Sedan 2.5 i 140KM 103kW
NO JAK TO Z INSTALACJA LPG - pompy paliwowe lubia sie zacierac :/ - to tyle jesli chodzi o nie zawodnosc
~DAREK
Sedan 3.0 i 177KM 130kW
MAM TEN SAMOCHÓD 1.5 ROKU DUŻO ZROBIŁEM NIM KM.SAME PODSTAWOWE RZECZY TYPU:OLEJ,FILTRY,KLOCKI ITP.