Lista ocen Opel Senator B (33) - Ergonomia

Na liście zabraknie 52 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Kuba
Sedan 3.0 i 24V 204KM 150kW
Jedyne, co mogło zostać dużo lepiej przemyślane. Przyciski od świateł przeciwmgielnych czy suwaki nawiewu/klimy są w położeniu może i dostępnym dla kierowcy, jednak absolutnie nieintuicyjnym, przez co początkowo posiadając auto często trzeba oderwać oczy od drogi, by ustawić potrzebny nam "parametr". Trochę mniejsza mogłaby też być kierownica, nawet 2cm mniejsza w obwodzie, bo poprawne trzymanie jej oburącz, za 15 trzecia w dłuższej trasie...
~mruwek@poczta.fm
Sedan 3.0 i 156KM 115kW
Regulacja wysokości fotela kierowcy, mocowania pasów bezpieczeństwa, kolumny kierownicy, pełna elektryka, przełączniki w zasięgu rąk kierowcy, deska rozdzielcza widoczna bez problemu i przejrzysta.
~Irmsher
Sedan 3.0 i 24V 204KM 150kW
Pomimo upływu lat, pojazd ten ma wszystko co maja nie tanie auta w dzisiejszych czasach. Można się przyczepić do braku poduszek powietrznych, ale samochód mimo tego jest bezpieczny.
~Ffigo
Sedan 3.0 i 177KM 130kW
deska Digital, wszystko co chcę pod ręką, do radia jedynie daleko. Raczej konieczny pilot. Materiały wykończeniowe idealne. Żadnych plastików. Nic mi nie trzeszczy.
~juniorex01@poczta.onet.pl
Sedan 3.0 i KAT 177KM 130kW
Jak na lata 80 to chyba było coś,taka limuzynka ,a teraz to ciężko mi powiedzieć cokolwiek chociaż co to ma za znaczenie.
~Mariusz
Sedan 2.5 i 140KM 103kW
Wszystko na swoim miejscu. Duze wajchy i przyciski z pewniscia niezbyt piekne, ale zawsze w nie trafisz gdy potrzebujesz.
~Rychu z Lublina
Sedan 3.0 i 24V 204KM 150kW
Są powody do narzekania i to widoczne szczególnie na stacji.Ale Senio wynagradza całkowicie wszystkie nie wygody napotkane w życiu!!!
~Rafal
Sedan 3.0 i 24V 204KM 150kW
jedynym zastrzezeniem jest tandetny plastik przyciskow w konsoli srodkowej reszta super
~tomas
Sedan 3.0 i 24V 204KM 150kW
Jak to w niemieckich autach, bez przepychu i udziwnień, wszystko pod ręką, brakuje tylko uchwytu na napoje.
~Robi
Sedan 3.0 i 177KM 130kW
Jedyne czego bardzo mi brakuje to uchwytow do butelek,puszek itp.