Lista ocen Opel Insignia I (206) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 254 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Damian
Hatchback 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW
Remont skrzyni automatycznej (ponad 5 tys. zł), ponadto konieczność wymiany przegubów. Zdecydowanie zbyt wiele na tak młode auto, które miało być bezawaryjne. Zbyt wiele dni było wyłączone z użytku.
~senior
Sedan 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW
Dywan na podłodze z jednej strony wychodzi z pod listew progowych,na przeglądzie wcisneli po wyjściu serwisanta to samo.Prawdopodobnie wymienią dyanik na podłodze jak się skończy gwarancja.
~Sandomingo
Hatchback Facelifting 2.0 CDTI ECOTEC 163KM 120kW
Brak. Wahacz dolny w zawieszeniu przednim wymagał wymianie - uszkodzenie gumowej osłony na grudzie lodu co spowodowało dostanie się brudu do sworznia. Nie jest to samochód terenowy.
~Kierowca
Hatchback 2.0 Turbo ECOTEC 220KM 162kW
0 (zero). Auto posiadam od 1,5 roku (kupiłem używane ~ 80 tys km), w tym czasie zrobiłem lekko ponad 80 tys, nierzadko robiąc trasy ponad 1 tys dziennie i nigdy nic mnie nie zawiodło.
~Jz
Hatchback 2.0 Turbo ECOTEC 220KM 162kW
UDERZENIE W KAMIEŃ KOSZT 18000 ZŁ REDUKTOR PRZEKŁAD KIEROW KATALIZATOR WYROBIONE PÓŁOSI I REDUKTOR 16000 ZŁ PRZY 17000 KM WYMIANA SPRZĘGŁA I KOŁA DWUMASOWEGO
~szej hulud
Hatchback 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW
Na razie wszystko OK, ale samochód ma dopiero 20 tys km. Niepokoi mnie tylko odgłos przy uruchamianiu silnika kiedy Opel stoi 2-3 dni na zewnątrz. Na początku jest jakiś głuchy huk.
~WIKTOR
Hatchback 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW
ATERMICZNE SZYBY TO JEDNO WIELKIE OSZUSTWO - WNĘTRZE TAK SIĘ NAGRZEWA JAK KOLEKTOR SŁONECZNY TZN.PARZY PRZY DOTKNIĘCIU DESKI CZY KIEROWNICY NAWET PRZY POCHMURNEJ POGODZIE
~isia
Hatchback 1.8 Twinport ECOTEC 140KM 103kW
U mnie bardzo dużych i kosztownych usterek nie było, warto wspomnieć np. o chłodniczce oleju lub układzie chłodzenia z którymi często są problemy
~Marcin
Hatchback 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW
Nie miałem żadnych usterek. Poprzedni właściciel jeździł autem że Szwajcarii do Polski, dlatego je kupiłem wierząc że było serwisowane tak by nie zawiodło.
~Marcin