Lista ocen Opel Astra H (442) - Stosunek jakość/cena

Na liście zabraknie 564 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Mike
Hatchback 5d 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
W tych czasach Astrę idzie kupić dość tanio, a nadal jest to sensowny samochód, który zdecydowanie warto wziąć pod uwagę jeśli nie mamy większego budżetu. Warto jednak poszukać wersji z lepszym silnikiem - zarówno on jak i koszty utrzymania związane ze spalaniem w stosunku do mocy, ciągną ocenę za jakość o jedną gwiazdkę w dół.
~ŁUKASZ
Cabrio 1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW
kilkanaście tysięcy za astrę ,która jest najładniejszym oplem poprzedniej dekady(na drugim miejscu astra h gtc,których jest multum na naszych drogach) to nie dużo,a chyba najładniejsze najpraktyczniejsze i najtańsze w utrzymaniu cabrio całosezonowe z twardym dachem-boom na twin topy w Polsce dopiero nadchodzi wspomnicie moje słowa
~młody
Kombi 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, za te pieniądze nie spodziewałem się tak dobrze utrzymanego i wyposażonego auta. Wszystkie szyby elektryczne, regulacja fotela góra dół, regulacja kierownicy w 2 płaszczyznach, klimatyzacja auto., przednie światła przeciwmgielne, drewniane wstawki wewnątrz. Jest lepiej niż się spodziewałem.
~Adam
Cabrio 1.8 ECOTEC 140KM 103kW
ESP, czujniki cofania, samościemniające lusterko, czujnik deszczu, podgrzewane fotele, półskóry, alu 17", klimatronic, ocynkowana karoseria, do tego możliwość składania dachu oraz wykonania wszelkich napraw u 99 % mechaników w PL, przy cenie auta dwadzieściakilka tysięcy PLN - wydaję, mi się, że nie muszę dalej argumentować.
~Protosi
Kombi 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW
Za drogie jak na swoje właściwości jezdne, wykonanie. Za taką cenę powinno być bardziej dopracowane. Drażnią różne elementy jak skrzypiący fotel kierowcy, trzeszczące plastiki, odchodzące uszczelki w drzwiach. Natomiast LAKIER jest bardzo dobry i nie podatny na zarysowania. W tym aspekcie OPLOWI się udało. Rdza nam nie grozi.
~RoyRoy
Kombi 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW
tu powinno byc 4+ w sumie. korzystajac z niskiego zeszlorocznego euro, mam samochod z nowoczesnym silnikiem, mnostwem poduszek powietrznych, swietnym bagaznikiem i beznadziejnymi fotelami :) Usterki, ktore mnie dotykaja, niestety sa poruszane na forach, wyglada, ze to wada konstrukcji, a nie kwestia przypadku
~janek wisniewski padl
Kombi 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Przy takim podejsciu salonow Opla nie moze byc lepiej. Za wersje 1.4 kombi lakier czarny metalik, klima elektroniczna i mnostwo bajerow (wlacznie ze skorzana kierownica) zaplacilem 55000. W tej cenie i wtym segmencie auto nie do pobicia. Szczegolnie, ze wersja kombi jest sporo wieksza od bardziej popularnego hatchbacka.
~cemit@vp.pl
Hatchback 5d 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
autko 1.4 N-Joy z lakierem metalicznym i dodatkowym wyposażeniem w listopadzie 2005r. warte ok.65000zł kupiłem za 53000zł. (wiele innych dodatków), ale teraz za te pieniądze kupiłbym je z klimatyzacją automatyczną i z chromowaną listwą kratki wlotu powietrza, która jest we wszystkich egzemplarzach. No cóż.....
~goniometr/at/wp.pl
Kombi 1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW
auto nowe-wersja elegance+ (m.in. klima automat,alufelgi)kombi.Dodali mi jeszcze czujniki cofania,duży upust na opony zimowe z felgami stalowymi i parę innych dość istotnych rzeczy. Wyjechałem z salonu za 65 200.Chyba nie najgorzej za takie auto.Wolałbym diesla ale to jednak duuużo drożej.Diesel 1,3 to chyba za mały jak na to auto.
Dziennik kosztów dla Opel Astra H
6,3
8,6
9,5
~zawiedziony uzytkownik
Hatchback 5d 1.3 CDTI ecoFLEX 90KM 66kW
za ta cene warto poszukac wsrod innych marek, chyba ze komus nie przeszkadza kiepskie wykonanie i hałas w czasie jazdy. Kupujac Astre z tym silnikiem dostajesz jakość z przed 20 lat w nowym opakowaniu, po prostu nie warto. W innych wersjach lepiej umowic sie na jazde probna i porownac komfort z innymi markami