Lista ocen Opel Astra H (442) - Stosunek jakość/cena

Na liście zabraknie 564 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Damian
Kombi 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW
Nie ma się co oszukiwać, w cenie jaką oferuje opel, w żadnej innej marce nie otrzymamy tak młodego auta, niezawodnego oraz taniego w utrzymaniu samochodu. Trzeba pamiętać też o bardzo bogatym wyposażeniu, które posiada większość astr na rynku ( tempomat, klimatyzacja automatyczna, wielofunkcyjna kierownica itp ) i w tej klasie, w innej marce i oczywiście w tej cenie, raczej nie znajdziemy lepszego rozwiązania niż opel.
~Wojtek
Hatchback 5d 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Auto kupiłem po rewelacyjnej cenie i z dobrym wyposażeniem (klima, audio, el szyby i lusterka, skórzana kierownica, felgi strukturalne), chociaż przyszedłem do salonu z zamiarem kupna corsy, która okazała się o 1000 zł droższa!). Gdybym mógł cofnąć się w czasie na pewno kupiłbym tą Astrę jeszcze raz, ale z silnikiem 1.6 minimum, nawet gdyby miało mnie to kosztować te 5 tyś więcej, bo auto na prawdę warte swojej ceny.
~rutecki4
Hatchback 5d 1.6 ECOTEC 115KM 85kW
Kupilem auto w salonie za 48tys pln. Jak dla mnie wyposazenie niemal kompletne, abs, esp, klimatyzacja, 4 airbagi, wspomaganie, radio ze sterowaniem w kierownicy, skorzane elementy wykonczenia wnetrza, brakuje tylko tempomatu, podgrzewanych lusterek i komputera pokladowego. 66tys km przecietny kierowca robi w 4 lata, ja zrobilem ten dystans w 2 i nic sie nie zepsulo wiec mysle ze jakosc auta jest swietna.
~Macik
Hatchback 5d 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Auto kupione jako stary rocznik za 46000. Z niezbędnymi dodatkami takimi jak chlapacze, blokada skrzyni biegów, mata bagażnika, listwy progowe oraz komplet kół stalowych z oponami zimowymi wyszło 50000. Moim zdaniem takie auto powinno kosztować 40000 ale wiadomo, że trzeba się dzielić z rządem swoim szczęściem. A to rząd powinien po rękach całować że kupujesz nowe a nie dobite, sprowadzone auto.
~Marcin
Hatchback 5d 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW
Cóż ja nabyłem auto używane ale powiem szczerze model który posiadam to o ile się nie myle w salonie wydatek przynajmniej 70 tyś nie wiem czy auto tej klasy jest tyle warte?Bo tyle trzeba wydać by mnieć pełne wyposażenie ja mam 4Xel szyby,el lusterka,lusterko wsteczne ściemniające się w nocy,abs, esp,klima rozbudowana,welur,imitacja drewna.Ale na pewno nie kupił bym tego auta jako nowego.
~Wiesiek
Hatchback 5d 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Mały samochód za ok. 60 tys. z wyposażeniem podstawowym jeżeli nie liczyć 4 poduszek, elektryki ale tylko szyb przednich, bez składanych siedzeń tylnych, elektryki lusterek, regulacji fotela kierowcy, brak jakichkolwiek schowków, dość przeciętna klimatyzacja. Jak to w oplu - każdy drobiazg wymaga dopłaty, dobrze, że są fotele, koła i kierownica. Serdecznie odradzam!
~Schreder
Hatchback 5d 1.8 ECOTEC 125KM 92kW
Tutaj auto wygrywa ceną. Ja swój egzemplarz 1.8 125 km, 2005 rok 93 tys km przebiegu kosztował mnie 11 tys + zarejestrowanie i ub 1000 zł. Bardzo małe pieniądze jak za taki samochód w takim stanie i z takim motorem i możliwościami ale to było 2 lata temu. Drugiego takiego auta z tego rocznika i w takim stanie ciężko było znaleźć nawet u konkurencji.
~Macior_97
Hatchback 5d 1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW
Cena samochodu nie jest wysoka a jakość i komfort niesamowicie dobry. Samochód w sumie bezawaryjny. Zostały wymienione jedynie filtry, rozrząd oraz klocki hamulcowe(które jako jedyna część została wymieniona z przymusu, gdyż komputer pokładowy to pokazał). Rozrząd i filtry wymienione prędzej z dbałości przeze mnie niż potrzeby samochodu.
~Cafekarol
Kombi 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW
To jest auto kupione w Polskim salonie i niestety jestem zszokowany jak to po 3 latach rdzewieje. U mnie w obu drzwiach pod lusterami mam juz purchle rdzy i na 1 nadkolu. Kolega w bloku ma tą samą astrę i ma purchle pod ozdobną listwą na tylnej klapie. Mamy w domu Alfę 145 2000 rok - jestem z niej bardziej zadowolony a ma przebieg 280 tys.
~Bartek
Hatchback 5d 1.6 ECOTEC 115KM 85kW
W rozsądnych pieniądzach możemy dostać w miarę aktualnie wyglądające auto do jazdy na codzień. Nie polecam jednak tego silnika i szukałbym czegoś o większej pojemności. Dla mnie duża awaryjność dyskwalifikuje zakup takiego auta, na które przez 5 lat trzeba wydać 10-12 tys. na same naprawy, co w aucie budżetowym jest niedopuszczalne.