Oceny Opel Astra F

średnia ocena z 2440 ocen
84%
użytkowników kupiłoby ponownie
Rozwiń podsumowanie

Wady i zalety – Silnik (629)

3,9
~piter
uszczelka pod głowicą
4,4
~egzekta
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Bardzo cichutka praca. Gdyby nie obotomierz nie byłbym w stanie stwierdzić czy silnik pracuje:)
3,5
~przemo
Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW
Bardzo male spalanie i niezawodność.
~krzysiek
Kombi 1.4 i 60KM 44kW
3,1
~katherine
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
4,7
~marcin.informatyk@wp.pl
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Silnik jak wspomniałem ma przejechane ponad 300 000 i poważniejszych awarii w nim nie miałem. Mam wrażenie że mimo 13 lat nadal pracuje tak jakby miał kilka lat mniej. Może na koniec dodam iż chciałbym go sprzedaż nie ze względu na jakąś awaryjność ale monotonię, kórą już jeżdzę 13 lat. W dobrych ręcach 500 000 km przebiegu nie stanowiłoby dla mojego modelu żadnego problemu
4,7
~marcin.informatyk@wp.pl
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
pompa wodna (wina serwisu)
4,2
~tomek
Kombi 1.6 i 75KM 55kW
3,9
~Kleju
Kombi 1.6 i 75KM 55kW
na ten przebieg samochod odpala bez zadnych problemow niema mocniejszych wyciekow jednym slowem jest ok
4,1
~Aleksander
Hatchback 1.7 TD 82KM 60kW
Niezniszczalna jednostka, pewnego dnia pożyczyłem matce samochód, ktora zamiast oleju napędowego przez pomyłkę wlała benzyny, przejechała na mieszance 90%benzyna-10%ropa kilkadziesiąt kilometrów po czym zadzwoniła po mnie, że coś chybaa jest nie tak. Dolałem do pełna ropy i troche miksolu bo nie chciało mi się spuszczać paliwa. Silnik bez problemu przerobił tą mieszankę, był tylko nieco słabszy i podymił przez kilkaset kilometrów ale po...