Lista ocen Land Rover Freelander I (142) - Silnik

Na liście zabraknie 116 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~staagnieszka@poczta.onet.pl
Standard 2.0 Di 98KM 72kW
Dla mnie nie jest głośny, poza tym ja uwielbiam brzmienie silnika Diesla, ja po prostu muszę go słyszeć, bo dla mnie to w pewnym rodzaju...muzyka. Mój jest idealny!
~elwirka1121@o2.pl
Standard 2.5 V6 24V 177KM 130kW
Oceniam, że jest to udana jednostka. W porównaniu do innych z tego modelu zachwyca zarówno kulturą pracy, jak i osiągami. Dla mnie moc 177 km jest jednak trochę za mała.
~J.Wilczek
Standard 2.0 TD4 112KM 82kW
Poślizg sprzegła po 33000 km ???? dlaczego?? samochód jeździł 90% po drogach publicznych około 10 % w terenie. Podobno awarie tego typu wystepują b.często po przejechaniu 30000 km
~KubA.
Soft Top 2.0 TD4 112KM 82kW
Ekonomiczny, w miarę cichy. od 2000 obr/min. stosunkowo wysoka dynamika. Wysoki moment obrotowy. auto dobrze sobie radzi w terenie. nie trzeba "strzelać" sprzęgłem
~Jarek
Hard Top 1.8 i 16V 117KM 86kW
Mam wersje 3 drzwi . I jak na taką wersje silnik jest wystarczający na miasto ok w trasie 130-150 no problem . Nie psuje się i nie bierze oleju jak Honda:)
~Kernitek - Włocławek
Hard Top 2.0 TD 112KM 82kW
Pełne zaskoczenie , jest bardzo elastyczny , żwawy a mogło by się wydawać ze to tylko 112 KM , naprawdę silnik jest bardzo przyjazny dla kierowcy.
~xkrisx
Standard 2.0 TD4 112KM 82kW
Od zakupu nie miałem problemów z odpalaniem w duże mrozy, choć auto stoi pod chmurką. Silnik pracuje równo, jest czuły na pedał gazu i turbinka fajnie pracuje
~Ericae
Standard 1.8 i 16V 117KM 86kW
Planowana głowica, wymienione wszystkie możliwe uszczelki, panewki, wał korbowy, komplet świec a i tach zapiliła się kontrolna silnika.
~Mario
Hard Top 1.8 i 16V 117KM 86kW
Nie jest to niestety demon predkosci, ale spokojnie mozna sie przemieszczac predkoscia drogowa nie lamiac przepisow. Pracuje cicho. troche malo elastyczny.
~polarfox
Hard Top 2.0 TD 112KM 82kW
nie nawalal, ale slaby . samochod mial charakterystyke jazdy traktora.112 KM to zbyt malo jak na taki samochod.w nast. wersji to poprawiono.malo elastyczny.