Lista ocen Kia Sephia II (44) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 34 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~remi
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
Przypominam auto 230 tys-cale przednie zawieszenie ORGINAŁ!!!tzn amortyzatory.wahacze.laczniki Wymiana tylko swozen wahacza..22pln hi .hi tarcze hamulcowe-65pln i to dopiero tydz temu.. klocki 60pln i to jest dopiero 5-ty komplet.Z tyłu jest troszke gorzej ale bez tragedii.Amortyzatorty wymiana po 110tys Kayaba koszt 450pln prawdopodobnie z mojej winy- wiozlem na tylnej kanapie 4 dorosle i pod wpl.alkoholu osoby:) trafiłem na niebanalna...
~michaljeczak@wp.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Przód troche do zewnątrz no ale mysle ze to kwestia opon.... kupiłem auto z oponami "HANKOOK" nie wiem co to po drugie są prawie łyse... do tej pory ich nie zmieniałem Chce dodać że auto ma z tyłu WIELOWACHACZOWE :D zawieszenie :D w tej klasie za tą cene to rzadkosc auto z rocznika 1999 raczej wogole niespotykane
~Tadeusz ted5@poczta.onet.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Świetnie sie prowadzi w zakretach i trzyma drogi. Zawieszenie na pusto twarde a komfortowe dopiero przy obciażeniu :) i w sumie tak powinno byc. Fenomenalna ładownośc 640kg i to według danych homologacji !!!! 5osob i 300kg bagażu
~adela37@op.pl
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
Nie miałem problemów. Zainwestwowałem w dobre gumy i po problemie. Usterek żadnych w układzie nie miałem. Jedyny mankament to hamulce ( wymieniłem już i przód i tył ) i nie jest to jeszcze to.
~tęskniący za Kijanką
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Auto prowadziło się precyzyjnie, na polskie drogi ani za sztywne, ani za miękkie. Hamulce wystarczające w zupełności, aczkolwiek mogłyby być mocniejsze jeśli ktoś bardziej ciśnie.
~jdt
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
Kompletnie bez zastrzeżeń. Jedno z lepszych aut na polskie koleiny, szczególnie gdy się jeździ w pojedynkę. Trochę gorzej przy pełnym obciążeniu, ale i to trudno nazwać wadą
~Tomaas
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Jak na polskie drogi, bardzo dobrze, ani za miękko, ani za twardo... zapewnia sensowny komfort jazdy a jednoczesnie nie trzeba się obawiać mniejszych dziur.
~konkwistador@op.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Miesiąc temu wymieniłem wahacze,tuleje,sprężyny, inne i teraz auto już nie pływa jak wcześniej-cóż takie mamy dziury w naszych drogach...
~albercik
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
świetnie działa wspomaganie, lecitko, troszke kierownica mi drzy przy szybszej jezdzie, ale to wina lekko krzywej felgi, bo koła wyważyłem
~deutschland@o2.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Elegancko sie trzyma drogi zresztą zawieszenie ma fokusowskie nic dodać nic ująć. Tylko oponki zmieniłem z seryjnych na firmowe super sie trzyma.