Lista ocen Kia Sephia II (45) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 33 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~remi
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
auto zadziwiajace w trzech przypadkach o których jeszcze napisze usterki to smieszne ale ustepuja same:)...przyp.I-po przebiegu ok 140tys bieg drugi zacinał sie przy wrzucaniu ale tylko na ciepłym silniku co staje sie jeszcze bardziej zastanawiajace???dowiedziałm sie ze prawdopodobnie jest to jakas tulejka ktora moze sie blokowac.Poczekalem i po 10tys problem przestal istniec.Prawda ze zadziwiajace?az do teraz ciesze sie bo zmiana biegów to...
~Michał Sosnowiec
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
No nie bede ukrywał że troche jestem rozczarowany szczególnie 1 i 2 dwójka dziwnie ciężko czasami wchodzi a jedynka to wogóle jeśli sie toczy a jeśli przegazuje to czasem przy wchodzeniu czuć dziwne jakby drganie.... zaraz jak go kupiłem to czasem jedynka wogóle nie chciała wejść... teraz wchodzi gdy stoje :)
~Tadeusz ted5@poczta.onet.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Krótka jedynka-poza nią,którą po 3 sekundach trzeba zmieniac na 2ke jest Ok wsteczny wchodzi bez zgrzytów i nie chaczy. Ważne jest smarowanie od czasu do czasu przegubu lewarka, gdyż wtedy ładnie sie wslizgują na swoje położenia. Aha sprzegło hydraulicznym siłownikiem załączane,chodzi lekko i bez szarpnięc.
~deutschland@o2.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Jak miałem seryjny olej w skrzyni były problemy z wrzuceniem 1 i wstecznego szczególnie zimą wymieniłem olej i wszystko elegancko. trochi za długie przełożenia
~Tomaas
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Trochę krótkie pierwsze dwa przełożenia. Pozostałe bardzo dobrze. Trochę denerwuje dźwięk towarzyszący wrzucaniu \"piątki\" -- skóra na lewarku skrzypi. ;)
~konkwistador@op.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Na początku wydawało mi się,że drążek jest za długi jednakże jest to ułatwienie - przekonałem się jak jeździłem w międzyczasie innym autem
~krizo@hoga.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
czasami mam problem z "jedynką", ale reszta ideala. A jakie było zdziwienie taką pracą mojego kumpla który jeździł Hondą Accord za dużo większe pieniądze
~tęskniący za Kijanką
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Wszystko w porządku. Biegi zawsze wchodziły lekko i sprawnie, pierwsze dwa biegi bardzo krótkie, trójka zaskakująco mocna. :)
~robertpi@op.pl
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
Oryginalna skrzynia Mazdy "chodziła" jednak lepiej. Chyba Koreańczycy jednak coś słabo "poprawili" tę konstrukcję.
Dziennik kosztów dla Kia Sephia II
12,7
~Albert -andreb@interia.pl
Sedan 1.6 i 16V 101KM 74kW
Biegi wchodzą bez zastrzeżen. Można mieć zastrzeżenia co do przełożen wyższych biegów