Lista ocen Kia Sephia II (51) - Silnik

Na liście zabraknie 27 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Tadeusz ted5@poczta.onet.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Silnik elastyczny i żwawy ,ale dopiero powyżej 3000tys/obr nabiera wigoru i czuć przyspieszenie i szybko wzrastajace obroty. Niewiem jak u innych ale u mnie przy odpalaniu z rana zimny silnik wpada w wibracje i obroty nieprzyjemnie wahlują.Dopiero na cieplym robi sie przyjemnie i bez drgawek. Mozliwe ,że cos sie szykuje do wymiany, w koncu nic w silniku nie bylo robione poza swiecami. Na sekwencyjnym gazie różnicy osiągów nie czuc w...
~remi
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
za te cene silnik jak marzenie!!!jak juz napisalem auto mam od nowosci 230000tys km z czego na lpg 180tys.Ńie liczyłem ale moge sie pomylic o pare tys.auto poruszajac sie na gazie tylko roznica w cenie miedzy paliwem95 a lpg splacilo sie prawie całe:)a co najdziwniejsze po takim przebiegu predkosci stałe na autostradzie zakres 150-170 nie robia na tym silnikun zadnego wrazenia!a pod noga zostaje jeszcze spory zapas:)
~Tomaas
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Silnik w sumie standardowy jak na benzyniaka. Mogło być lepiej, mogło być gorzej. Jak na to auto wystarczy zdecydowanie, można uciec spod świateł a i w trasie można jeżdzić -- wedle potrzeb -- ekonomicznie bądź dynamicznie czy sportowo. Trochę głośny, ale tamte modele po prostu tak mają.
~tęskniący za Kijanką
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
W zupełności wystarczający do normalnej jazdy. Jeśli ktoś nie ma strasznie ciężkiej nogi, to silnik odwdzięczy się kulturalną pracą. Mógłby mieć minimalnie więcej mocy... ale przez blisko dekadę użytkowania nie miałem powodów do narzekań.
~Michał Sosnowiec
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
Jest to silnik Mazdy Bardzo elastyczny ładnie sie kręci już od najniższych obrotów ale naprawde mocnego kopa dostaje przy 4 tysiącach :) w koncu to tylko 1,5 a naprawde jestem zadowolony :) na każdym biegu sie zbiera :)
~deutschland@o2.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Silniczek brzytewka bierze zero oleju ładnie pyka czasami jak jest zimny to cykają zawory ogólnie żdnych zastrzeżen wchodzi szybko na obroty można spokojnie go kręcić na 6 tys. Na V-power racing można zamknąć licznik (220km/h)
~radzioZ
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Miałem CC 700 więc cóż mogę powiedzieć...kijanką jeżdżę od niedawna ale czuję się jak w innym świecie.mimo wszystko postaram się ocenić auto rzetelnie.pozdrawiam innych posiadaczy Kijanek
~jdt
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
Przy tej pojemności, nawet na LPG, to dużo więcej niż w "europejczykach". Drobne dolewki oleju stały się konieczne praktycznie dopiero po 300 000 km (!), ale spadku mocy jak na razie nie ma.
~Art
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Jak na 1.5 i 88kM bardzo żwawy i elastyczny. Może mógłby palić nieco mniej (w mieście spala mi ok. 9.5 litra benzyny, na trasie około 7litrów/100km),ale ja nie jeżdżę ekonomicznie ;-)
Dziennik kosztów dla Kia Sephia II
12,7
~pergamin@o2.pl
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
Dość dynamiczny Niestety po przekroczeniu przebiegu 220 tyś zaczął się poważnie sypać. W przeciągu roku miałem kilka napraw i dalej coś mi brzęczy i minimalnie podcieka.