Lista ocen Kia Sephia II (41) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 37 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~pergamin@o2.pl
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
Niestety mam ten samochód rok czasu z małym wąsem i bardzo dużo rzeczy się zepsuło: 1.wymieniłem tarczę sprzęgła, 2.poszła uszczelka pod pokrywą silnika. 3.wymieniałem także pozostałe uszczelki w silniku, bo zaczął brać olej jak smok i strasznie kopcił, 4. padły cewki, 5. regenerowałem przewody paliwowe, bo podciekał, 6. wymieniłem sprężyny z tyłu, bo mi pękła jedna na pół w czasie jazdy, 7. wymieniłem gumy w zawieszeniu z tyłu 8....
~tęskniący za Kijanką
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Nigdy się nie przytrafiły. Ani razu auto nie było unieruchomione. Raz było blisko, bowiem po wielu latach intensywnego użytkowania sprzęgło zaczęło lekko się ślizgać, ale jak tylko dało to o sobie znać, auto pojechało do warsztatu i wszystko zostało planowo wymienione na czas.
~konkwistador@op.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Przeniesienie napędu - szarpie przy mocniejszym dodaniu gazu - bardziej niż w innych autach - mechanicy nie wiedzą jak to usunąć .Jeśli ktoś ma pomysł proszę o e-maila : konkwistador@op.pl Problem z prędkościomierzem, zawiesza się czasami
~robertpi@op.pl
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
Mam ten samochód 1,5 roku i na razie wymieniłem olej, świece itp i obowiązkowo olej w skrzyni( oryginalny jest chyba do tropików- w zimie ciężko było wrzucić jakikolwiek bieg.Nie spodziewam się abym musiał robić cokolwiek przed 100tyś.km
~Kazik
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
lożysko lewego koła przedniego, amortyzator tylny (35% sprawności), 2 akumulatory (w5 lat) chyba z powodu bardzo dużego obciążenia (wszystko co jest możliwe w tym aucie napędzane jest elektrycznie)
~jjarek1962, jjarek@kki.net.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Niestety wysiadł firmowy akumulator i jeden z serwisów ( nie będę wymieniał nazwy żeby nie robić krypto reklamy) oczywiście założył mi akumulator ale niestety nie firmowy, to już nie to samo.
~krizo@hoga.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Po prawie 30tyś nic poważnego się nie wydażyło, jest idealnie. Jedyny przyjazd do serwisu spowodowała uszczelka zewnętrzna przedniej szyby oraz uszczelka na drzwiach kierowcy
~Michał Sosnowiec
Sedan 1.5 i 80KM 59kW
Pompa wody wymieniona przy 86 tysiącach jeśli wierzyć poprzedniemu właścicielowi... ja musialem wymienić znowu przy 98
~Grzegorz
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
nie zdażyły mi się poważne usterki. Jak już pisałem przejechałem 200 tys. km przez 4,5 roku i nawet tłumik mam wciąż oryginalny
~iarcim@o2.pl
Sedan 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
calkowity brak usterek po 120 tys km ! (nie liczac tego co wymienia sie standardowo - klocki, pasek rozrzadu po 90 tys ..)