Lista ocen Kia Ceed III (53) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 67 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~rob__g
Hatchback 1.4 T-GDi 140KM 103kW
Jako jeden z niewielu pojazdów w tej klasie, posiada nawiew na tylną kanapę umieszczony miedzy fotelami. Oraz standardowo pod fotelami. Przednia szyba podgrzewana - polecam parkującym "pod chmurką". minuta, dwie i można jechać, gdy sąsiedzi wciąż drapią.
~aBe
Kombi 1.4 T-GDi 140KM 103kW
Działa jak powinno. Nic nie przyciągnęło mojej uwagi zaznaczy ze działa jak powinno. Przyciski i pokrętła fizyczne co nie komplikuje życia. Nawiewy na tylna kanapę. . Grzana przednia szyba , dupka ,dysze spryskiwacza i kierownica. Polecam posiadać w zimę.
~gorofil
Hatchback 1.4 DOHC 100KM 74kW
Klimatyzacja manualna działa sprawnie i w potrzebie szybko osusza szyby. Również chłodzenie lepsze niż w pierwszej generacji, ponieważ posiada nawiewy z tyłu, więc pasażerowie na tylnym siedzeniu również lepiej korzystają z opcji chłodzenia wnętrza.
~Michał
Kombi 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Przetestowana i klima i grzanie. Bardzo szybkie odparowywanie, w środku też robi się szybko ciepło, chociaż wskazówka na zegarach długo się nie podnosi. Klimatyzacja, jak pisałem poprzednio bardzo wydajna.
~Patew
Kombi 1.4 T-GDi 140KM 103kW
Regulacja co 0,5 stopnia a ciężko ustawić , czuję że jest zimno , ustawiam pół stopnia więcej i jest za ciepło , trzeba ręcznie dostosować obroty dmuchawy żeby było w sam raz
~Krzysztof
Kombi Facelifting 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Latem przy klimie chłodno, teraz jesienią cieplutko, szyby nie parują, jest ok. Czekam na mrozy - ogrzewana przednia i tylna szyba, kierownica oraz fotele. Co więcej chcieć?
~Michał
Hatchback 1.6 CRDi MHEV 136KM 100kW
Szyby nie parują oraz bardzo szybko grzeje w niskich temperaturach. Co do klimatyzacji to często trzeba zmieniać temperaturę aby nie zamarznąć albo się zagotować.
~Kia_holik
Kombi Facelifting 1.0 T-GDI 120KM 88kW
daje 5 ,ale w zime moim zdaniem obieg na nagrzewnice na pierwszeństwo - wiąże się to z baaardzo długim nagrzewaniem silnika. ( mówie tu o wskazaniach czujnika na desce rozdzielczej)
~qba
Kombi 1.4 T-GDi 140KM 103kW
klimatyzacja sprawnie dziala, przedemną pierwsza zima,ale nie sadze że bedzie gorzej niz w porpzednich modelach (zwlaszcza ze tu mam OGRZEWANĄ przednią syzb e).

Usterki Kia Ceed III

Liczba wpisów: 30