Lista ocen Kia Ceed III (73) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 47 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Krzysztof
Kombi Facelifting 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Jest ok, ale mogło być lepiej. Samo zawieszenie jest dobrze zestrojone i komfortowe (16"). Wielkim minusem są fabryczne opony, które są po prostu bardzo słabe. Przez to auto nie daje pewności przy szybko pokonywanych zakrętach.
~Kamil j
GT 1.6 T-GDI 204KM 150kW
Bez zarzutów. Świetnie trzyma się drogi i nie straszne mu żadne zakręty. Masz wrażenie pełnej kontroli nad samochodem. Nawet prędkość powyżej 200 km/h nie sprawia , że auto zachowuje się dziwnie, ciągle jest przyklejone do drogi.
~Radek
Kombi Facelifting 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Uwielbiam jak Ceed się prowadzi, jest bardzo przewidywalny, nigdy mnie nie zaskoczył. Prowadzi sie dobrze zarówno na autostradzie przy silnym bocznym wietrze jak i po potwornie krętych górskich drogach.
~Krzysztof
Hatchback 1.4 T-GDi 140KM 103kW
Bardzo stabilnie trzyma się drogi, jest bardzo twardy, wcześniej jeździłem Golfem i tam było miękko. W Proceed musi być naprawdę już mega słabo, 15mm niżej i jeszcze 18' wg mnie nie na PŁ drogi.
~Wojtek
Kombi 1.4 DOHC 100KM 74kW
Zwieszenie jest dobrze zestrojone. Świetny kompromis między komfortem, a twardością gwarantującą pewne prowadzenie. Auto prowadzi się pewnie i bardzo przyjemnie, szczególnie w zakrętach.
~gorofil
Hatchback 1.4 DOHC 100KM 74kW
Bardzo fajnie sprawuje się asystent pasa ruchu, który potrafi sterować autem bez dotykania kierownicy (oczywiście na drodze właściwie oznakowanej). Z rozsądku próbowałem tego tylko na pustej S8.
~Michał
Hatchback 1.6 CRDi MHEV 136KM 100kW
Zawieszenie sztywne ale wciąż w miarę komfortowe. Akurat miałem do porównania Focusa z tej samej generacji co KIA i wydaje mi się że KIA jednak trochę lepiej się sprawowała
~Arek
Hatchback Facelifting 1.5 T-GDI 160KM 118kW
jestem zadowolony z ukladu kierowniczego, progresywne wspomaganie w zaleznosci od predkosci, nie stuka na dziurach, nie uderza kierownica po najechaniu na nierownosci
~Bouncy
Hatchback Facelifting 1.5 T-GDI MHEV 160KM 118kW
Tragedia. Od 50 tys km stuki w przednim zawieszeniu. Serwis nie potrafi zlokalizować. Od 60 tys samochód podczas jazdy wydaje dźwięk przypominający uszkodzenie łożyska w kole.
Dziennik kosztów dla Kia Ceed III
5,5
7,4
~gto73
Hatchback 1.4 DOHC 100KM 74kW
Układ jezdny uważam za mocną stronę tego auta. Dla mnie prowadzi się precyzyjnie. Jest odporny na boczne podmuchy wiatru. Wspomaganie jest odpowiednie przy każdej predkości