Lista ocen Kia Ceed III (47) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 73 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Piotr
Kombi Facelifting 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Wada fabryczna w postaci padających cewek zapłonowych. U mnie ujawniła się przy przebiegu około 34000 km, co powoduje nierówną pracę silnika w zakresie około 1200 - 2200 obr./min. Niestety mimo, że wada podlega akcji serwisowej, to u mnie jeszcze nie wyskoczył ani razu "check engine", a to jak poinformował mnie serwis jest warunek od gwaranta, żeby naprawić w ramach gwarancji.
~Dżyszla
Hatchback 1.4 T-GDi 140KM 103kW
Niestety, nic nie mogę napisać w tej kwestii, bo gdyby auto miało się rozsypać po pierwszym tysiącu kilometrów, to prędzej bym je oddał. Długa gwarancja daje poczucie, że można liczyć na jakość elementów, a nawet w przypadku wpadki - na wymianę. Wykluczeń wielu nie ma i myślę, że jest to dobry wyznacznik tego, na co można liczyć.
~Marek
Kombi 1.4 T-GDi 140KM 103kW
Brak, poza trzymającym ręcznym jesienią/zimą - po dwóch dniach na wilgoci tarcze szybko łapią korozję, bo Kia na pierwszy montaż pcha jakiegoś chińczyka. Ale wkrótce wymiana na porządniejsze :-)
~klient
Hatchback 1.4 T-GDi 140KM 103kW
Awaria po przejechani 300 kilometrów, laweta i na razie 3 tydzień naprawiają w serwisie. Temperatura silnika dochodzi do 130 st, wada fabrycznego odlewu głowicy silnika. SZOK
~Daniel
Kombi 1.5 T-GDI 160KM 118kW
110 tys km, brak awarii - jedynie okresowa wymiana oleju i tego co jest przewidziane w książce serwisowej, + wymiana klocków przy 75 tys km.
~Łukasz
Kombi 1.6 CRDi 115KM 85kW
Odcina Ad blue przy dużych mrozach . Silnik nowy koszt do tego modelu 30tys brutto nowy silnik **( po gwarancji. koszt naprawy 6tys łącznie 36tys do zapłaty.
~Michał
Hatchback 1.6 CRDi MHEV 136KM 100kW
Minus jedna gwiazdka za zadę fabryczną napinacza paska rozrządu. Nie mogę odjąć więcej bo serwis bardzo szybko się z tym uporał.
~ceedziarz
Kombi Facelifting 1.5 T-GDI 160KM 118kW
nówka we flocie, poprzednia (z silnikiem diesla i miękko hybrydą) przeszła kapitalny remont silnika po awarii (na gwarancji).
~Michał
Kombi 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Został solidnie oblany, dosłownie i w przenośni, więc mam nadzieję, że tu nie będę musiał nic wpisywać za kilka lat :P
~Krzysztof
Kombi Facelifting 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Póki co żadnej usterki, chociaż z tego co kojarzę są problemy ze świecami w tych samochodach.