Oceny Honda Civic IX Sedan

Najnowsze oceny Honda Civic IX Sedan

4,5
~młody
Sedan 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Witam. Auto posiadam od prawie roku, wersja sedan 1.8 przed liftem. Przejechane ok. 11 tys, bez żadnych problemów. Największym mankamentem jest widoczność - tylna szyba jest malutka, przy cofaniu przydatna kamerka dostępna w wyższych wersjach wyposażenia. Silnik i układ jezdny perfekcyjny. Dynamika jak trzeba, należy pamiętać o tym że Hondy lubią wysokie obroty więc redukcja biegu zawsze kiedy potrzebujemy znacznie przyspieszyć. Spalanie nigdy...
3,5
~eleskoo
Sedan 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Wygląd, wyposażenie - fajne. Trochę mało miejsca w środku i jakość materiałów kiepska (tanie, źle spasowane plastiki, pokrętła mają "luzy"). Ale w zasadzie jeden poważny minus, a wręcz wada - jak zwykle u Hondy - tragiczny silnik.
4,6
~Długi
Sedan 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Biorąc całokształt pod uwagę osobiście jestem bardzo zadowolony.Większość mankamentów mnie jako kierowcy nie przeszkadza.W sumie po chwili zastanowienia myślę, że tylko problemy z tą trójką.A, że i to nie zawsze występuje ogólnie Honda Civic otrzymuje ode mnie ocenę 5.
4,7
~ketjow
Sedan 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Dobre prowadzenie, wygoda, ergonomia chyba nie ma lepszego auta w tej klasie za ta cene. Jak wybierze sie konkurencje i bedzie chcialo sie miec porownywalne parametry wychodzi w wiekszosci drozej lub mniej oszczedniej. Trzeba zwrocic takze uwage na to ze Honda nie traci tak duzo na wrtosci z czasem jak konkurencja.
4,3
~jakubnie
Sedan 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Rozsądny zakup za rozsądne pieniądze. Chcesz kupić auto, które będzie niezawodne ? Kup HONDĘ. 150 tys km przejechane, jedyna awaria to przepalona lampka na desce rozdzielczej
4,5
~Pawel
Sedan 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Brak doładowania daje sie we znaki na niskich obrotach, ale można sie przyzwyczaic. Przycisk eco tylko na trasie.
Dziennik kosztów dla Honda Civic IX Sedan
8,4
4,3
~dagor
Sedan 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
To mój drugi sedan od Hondy. Samochód bezproblemowy, tankujesz i jedziesz.
4,4
~Wojciech
Sedan 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Jest dobrze każdy ma swoje wady ja nie narzekam widziałem co kupuję więc nie ma co wymyślać. Jedynie fotel kierowcy mógłby być trochę bardziej komfortowy i tyle..
4,4
~Wojtek
Sedan 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
W moim przypadku sprawdza się w stu procentach. Zupełnie nie męczące auto w długie trasy, dające sporo frajdy z prowadzenia.
4,8
~wojtek
Sedan 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
auto prezentuje się wyśmienicie, dobrze się prowadzi w dodatku oszczędne - nic dodać nic ująć.
Honda Civic IX Sedan