Lista ocen Ford Focus II Kombi (230) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 163 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~monstermax@o2.pl
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 109KM 80kW
zawieszenie pewnie trzyma się drogi,tylko nasz wspaniały serwis nie umie go ustawić, dałem za pierwszym razem to mi zaczął ściągać w prawo, a jak dałem na poprawe to na dziurach chce kierownice wyrwać i koła piszczą na zakrętach
~unreal
Kombi 1.8 Duratorq TDCi 115KM 85kW
Miałem wrażenie ze jakosc drog znacznie sie poprawila. :)) Choć jak dla mnie to troche za miękkie - ale za to komfort lepszy - rzecz gustu. Dobrze zakręca! Trudno jednak precyzyjnie dawkować hamulec - jest płytko i krótko.
~Łukasz
Kombi 1.8 Duratec Flexifuel 125KM 92kW
Elektryczne wspomaganie rewelacja, dodatkowo trzy tryby do wyboru, komfort, standard i sport. Auto posiadam rok i wspomaganie cały czas jęczy, ale nic poza upierdliwym dzwiękiem (przywykłem już)
~filip_22
Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW
Zaleta - trzymanie drogi na równej nawierzchni to rewelacja. Niestety są wady: trwałość elementów gumowych jest śmieszna. O tym niżej w usterkach. Do tego jest twardo i zawias/buda głośno chodzi na dziurach.
~Adam
Kombi 2.0 Duratec 145KM 107kW
o dziwo lepszy układ jezdny od mondeo - z tego samego rocznika i kombi - po prostu w mondeo czuć tę masę, w focusie kombi - nie ma róznicy w porównaniu z sedanem (najpopularniejszym hatchbekiem nie jeździłem)
~gusek
Kombi 2.0 Duratorq TDCi 136KM 100kW
już w foce I był dobry tutaj to prawie perfekcja Nie bede sie rozpisywał, mozna poczytac w testach, samochód \"słucha\" kierowcy :) Warto wspomnieć o możliwości wyboru trybów jazdy: normal, komfort, sport
~autocentrum@heron.pl
Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW
Jezdzi sie wygodnie, dobrze trzyma sie drogi, choc raz w czasie ostrego hamowania na drodze z koleinami zaczelo mocno zarzucac tyl. Ale moze tak ma byc?? Przydalby sie 6-ty bieg na trasie.
~Łukasz
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
od początku auto bujało sie na zakrętach, zupełnie nie wiem skąd ten zachwyt nad zawieszeniem focusa - to jakieś nieporozumienie, owszem w I było niezłe, ale w modelu od 2005 - słabizna.
~Filon
Kombi 1.8 Duratorq TDCi 115KM 85kW
Troszke sztywny ale to podobo atut.. pieknie tzryma sie drogi, na nierwonosciach zawieszenie dobrze pracuje bo slychac tylko delikatne pukniecia.. trzeba w ladna dziure sie wje*** zeby pozadnie walnelo..
~Cezorek
Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW
Fajnie się prowadzi, jednak kombi ma negatyw z tyłu i trzeba uważać na większą prędkość. Lubi bujnac przy podmuchach wiatru. Manewrowanie takim karawanem to żaden problem.
Ford Focus II Kombi