Lista ocen Ford Focus II Kombi (165) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 228 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~K.Skierka
Kombi 1.8 Duratorq TDCi 115KM 85kW
Chłodnica intercoolera padła po miesiącu w nowym aucie ale wady fabryczne sie zdarzaja a ja mialem pecha. Zbiornik spryskiwaczy reflektorow przyjechal pekniety i wymieniali na dzien dobry potem plyn lecial gdzies nadkolem az do momentu gdy zmieniono uszczelke.
~hand_bud@interia.pl
Kombi 2.0 Duratorq TDCi 136KM 100kW
Serwis tak zwany autoryzowany jest wręcz fatalny ,ostatnio w Radomiu chciałem wymienić baterie w pilocie i kazali mi czekać trzy dni bo nie było elektryka . ostrzegam fokusowiczów przed serwisem Ursyn cars,mechanicy mają po 20 lat i po prostu uczą się naprawiać nasze samochody.
~Krystian
Kombi 1.8 Duratorq TDCi 115KM 85kW
Pomijając wymiany oczywiste, jak klocki czy zawieszenie, auto po 300kkm nadal ma oryginalne turbo, dwumas, uciążliwa awaria żarówek przod... średnio miesięcznie kpl żarówek do wymiany, u mnie winne okazały się lampy, po zmianie lamp, zarowki były git.
~Focusiak
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 109KM 80kW
Awaria sterownika - koszt naprawy: 600 zł. Samochód wpierw wchodził w tryb awaryjny (utrata mocy i problem z przyspieszaniem) - a jednocześnie wyświetlał się komunikat: \"Usterka układu silnika\". Konieczna była wymiana świec żarowych i naprawa sterownika.
~Rafał
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
"Po postoju przez cały weekend zobaczyłem w garażu 2 krople paliwa - proszę to sprawdzić" - taka adnotacja w książce serwisowej pokazuje jak bardzo ktoś dbał o to auto ;) Wymieniono bak, wlew paliwa i kropli już nie ma.
~maro
Kombi 1.8 Duratorq TDCi 115KM 85kW
Po przejechaniu ok 50000km przy przeglądzie zdiagnozowano wyciek oleju z pod silnika. Pękła uszczelka, trzeba było wymienić rozrząd. Koszt naprawy 1400zł. Przy tak niskim przebiegu uważam to za poważną usterkę
~baristaFL
Kombi 2.0 Duratec 145KM 107kW
Niezawodne podzespoły bazowe - silnik skrzynia w benzynie zapewniają mi bezawaryjną jazdę już drugim fordem! Pierwszy FFII 2.0 05r przebieg 390tyś km drugi 08r 2.0 przebieg maleńki 136tyś km
~USS.
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 109KM 80kW
katalizator przy spokojnej jeździe się zapycha , kończy się tym że trzeba w serwisie wymieniać jakiś płyn w katalizatorze masakra. Diagnoza serwisu trzeba go przegazowywać jak w Polonezie gaźnikowym.
~te0fanes
Kombi 1.8 Duratorq TDCi 115KM 85kW
Tylko 3 gwiazdki, głównie ze względu na wtryski. Choć chcąc się uprzeć można by to podciągnąć pod element eksploatacyjny. Niemniej jednak 2 razy ich usterka uniemożliwiła jazdę
Dziennik kosztów dla Ford Focus II Kombi
6,2
8,5
10,3
~Artur
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
Od początku roku nie miałem awarii. Poprzedni właściciel miał przy ok 60 000km jakiś problem z pompą wspomagania. Poza tym jakieś drobiazgi w zawieszeniu. Nic więcej.
Ford Focus II Kombi