Lista ocen Fiat Marea (303) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 336 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~mariuszmepz@O2.pl
Weekend 1.6 16V 103KM 76kW
Jak na włoskie auto i kombi całkiem dobrze, tylko trzeba kontrolować wskaźnik temperatury - awaria termostatu skutkuje drastycznym spadkiem skuteczności ogrzewania. Na szczeście zestaw naprawczy kosztuje 40 zł;-)
~Arek
Weekend 1.6 16V 103KM 76kW
osuszanie przedniej szyby dziala bardzo dobrze. w aucie gromadzi sie wilgoc bardziej jak w innych ale nie jest to uciazliwe, a jak ktos ma garaz to nie powinien miec problemu. Ogrzewania bdb, ale potrzeba czasu
~marcin
Sedan 1.9 TD 75KM 55kW
Wszystko byłoby dobrze, gdyby klima działał w temteraturach poniżej 5 stopni C. Ale Fiat wymyślił, że klima jest potrzebna tylko latem - i sprężarka nie chodzi poniżej 5 st. C. Efekt - ciągle zaparowane szyby zimą, wilgoć w aucie.
~mariusz
Weekend 2.4 TD 125KM 92kW
klimatyzacja bardzo dobrze ściąga parę z szyb. Mam uszkodzone podgrzewanie tylnej szyby. Silnik duży- 2.4td to trochę dłużej się nagrzewa ale jest ok. niektórzy i tak mówią, że lepiej niż w Volkswagenie
~mariusz
Weekend 2.4 TD 125KM 92kW
~vaffan
Sedan 1.6 16V 103KM 76kW
Bardzo dobra. Mimo, że to włoski samochód wentylacja jest sprawna, nie ma problemu z parowaniem szyb. Autko ma nawet wyjście na nawiewy na nago dla pasażerów tylnych siedzeń. Fajny bajer.
~Darek
Weekend 1.9 JTD 105KM 77kW
Wentylacja,zwłaszcza w chłodne oraz deszczowe dni jest mało wydajna.Klimatyzacja (sprawna) pomaga w odparowaniu szyb.Ogrzewanie w miarę skuteczne po ok.10 km.pod warunkiem,iż termostat jest sprawny.
~patrico18
Sedan 1.6 16V 103KM 76kW
Wnetylacja i ogrzewanie - dopóki nie wymieniłem termostatu to auto służyło mi za lodówkę, ale jak wymieniłem to był odlot. Pokrętło od zmiany wentylacji nieraz odmawia posłuszeństwa ...
~b.bronski@gmail.com
Weekend 1.6 16V 103KM 76kW
Mam auto z klimatyzacją, która nigdy nie działa poprawnie a wentylator buczy huczy hałasuje i nic to nie daje, poza tym samochód lubi zawilgotnieć w środku zimą, więc to dodatkowo utrudnia odparowywanie szyb.
Dziennik kosztów dla Fiat Marea
7,3
7,4
10,9
~elwe
Weekend 1.9 TD 100KM 74kW
Tu już trochę gorzej. Nawiew bardzo cichy, ale średnio wydajny. Przy chłodnej, deszczowej pogodzie szyby parują jak opętane. Klimatyzacja OK, choć używam sporadycznie. W zimie nagrzewa się bardzo wolno.