Lista ocen Daewoo Nexia Sedan (202) - Silnik

Na liście zabraknie 188 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~neonez@op.pl
Sedan 1.5i 75KM 55kW
trochę słaby, ale biorąc pod uwage wiek konstrukcji nie moge się przyczepić do awaryjności, przez 3 lata zmieniałem tylko olej i nic wiecej.
~sfajros
Sedan 1.5i 75KM 55kW
Silnik nie jest mocny. Szczególnie gdy ma się pełe obciążenie - wtedy naprawdę lepiej nie ryzykować wyprzedzania. Jednakże jak już się rozpędzi, to jedzie.
~ELOTOP Lublin
Sedan 1.5i 75KM 55kW
Silnik pracuje dobrze, cicho i elastycznie, jednakże po pewnym czasie i tak pójdzie pompa paliwa i uszczelka pod głowicą. Byle nie na trasie :)
~daarek83@interia.pl
Sedan 1.5i 75KM 55kW
Silniczek jest ok ale tak naprawde ciagnie dopiero powyzej 3500 tys obr/s cichy nawet przy duzych predkosciach. Jak dla mnie moc jest wystarczajaca
~karino
Sedan 1.5i 75KM 55kW
Bez uwag - miałem mozliwoćc pojezdzenia innymi, teoretycznie lepszymi markami jak renault laguna i uweazam ze nie ma sie czego wstydzic
~adamkar@poczta.onet.pl
Sedan 1.5i 16V 90KM 66kW
silnik głosniej pracuje po wymianie uszczelki pod głowicę - myślę, że zamienili dzwignie miejscami. Rzeczoznawca uznał, że jest w normie :(
~xxx@xxx.pl
Sedan 1.5i 75KM 55kW
Niezle sobie radzi z pelnym obciazeniem i wlaczona klima.Rowno pracuje i jest dosydz elastyczny.Jednak z zasady nigdy nie jezdze ponizej 2000obr/min.
~Robert
Sedan 1.5i 16V 90KM 66kW
Częste wycieki z pod miski olejowej oraz przepalająca się uszczelka pod głowicą. po za tym nie można mieć zarzutów do pracy silnika.
~Graba
Sedan 1.5i 16V 90KM 66kW
Bardzo dobry i niezawodny silnik, jeśli sie o niego dba odwdzięczy się niezawoną pracą. Mój na 10tyś km bierze 0,5l oleju.
Dziennik kosztów dla Daewoo Nexia Sedan
11,7
9,6
~Tomek
Sedan 1.5i 75KM 55kW
Silnik jest elastyczny, chociaż się nim nie poszaleje, raczej przeznaczony dla spokojnych kierowców. Jedyna wada to duże spalanie.
Daewoo Nexia Sedan