Lista ocen BMW Seria 3 E36 (457) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 776 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Wojtek
Compact 323 ti 170KM 125kW
Auta naprawde tanie w eksploatacji, duzo zamienników. Koszty wynikają głównie z pojemności silnika - oleju wchodzi 7l, plynu ponad 10l. Ale warto, bo silnik pracuje w dobrych warunkach i przez to robią wielotysięczne przebiegi
~Damcyk
Touring 323 i 170KM 125kW
to stare auto, a nie ma problemow, wszystko dziala. 4 elektryczne szyby, klimatronik, centralny zamek, asc, wszystko jest sprawne; przy odpalaniu wszystkie kontrolki gasna. dodam, ze auto w tej chwili ma 15lat!
~oldhondafan
Sedan 316 i 100KM 74kW
Nie miałem problemów. Raz w trasie pękł mi wąż od chłodnicy (gdyby był sprawdzony w pore...) i mimo że kilkanaście km przejechałem z gotującym się silnikiem (nie zwróciłem uwagi na wskazówkę temperatury:/) to nic się nie stało.
~misiek52-86@tlen.pl
Sedan 316 i 102KM 75kW
w moim egzemplarzu to tak boczna przednia szyba uszkodzony ukd otwierania i ta skala do ustalania predkosci na wiewu czyli max dziala wolniej nie i to byloby na tyle pod uwage trzeba wziac to ze auto ma juz 16 lat
~Marcin
Compact 316 i 105KM 77kW
BMW, czyli bedziesz mial wydatki , znaczy tutaj tyle ze auto bardzo niezawodne , jedynie jak juz przyjdzie cos zrobic to bedzie troche drozsze nic normalnie , ale tez bez przesady, bardzo duza ilosc zamiennikow
~gubic@op.pl
Touring 318 tds 90KM 66kW
ok.Dosyć dobre materiały wykończeniowe.Schowki w bagażniku mają wyłamane zaczepy,piszczy czasem kierownica,głośne silniki szyb,cieknie zbiornik spryskiwacza,gdy jest napełniony w 3/4 ale jak na 11letnie auto jest b.dobrze
~qracjusz
Touring 320 i 150KM 110kW
ilość osprzętu elektrycznego jest tak duża , że niesposób co jakiś czas w coś nie inwestować.... ja lecę głownie na częściach z ASO, b. często są niewiele droższe niż w zamienniku a czasami nawet od niego tańsze :)
~mike
Sedan 316 i 102KM 75kW
moim zdaniem problem to przyciski regulacji szyb elektrycznych oraz sam mechanizm podnoszenia szyb. Może wybrzydzam ale akurat to mi sie nie podoba (taki drobiazg ale oryginal nyprzycisk kosztuje ponad 100 zł!)
~adek24
Coupe 323 i 2.5 170KM 125kW
Jedyne co miałem w obu BMkach to przepalone zarowki w wylaczniku swiatel - i obrywajaca sie tapicerka drzwi- nie odpada ale po latach troche puszcza w obu tak mialem. mozna tanio i skutecznie zrobic domowym sposobem
Dziennik kosztów dla BMW Seria 3 E36
9,1
10,0
10,7
~Pawel Legnica
Sedan 316 i 102KM 75kW
z drobiazgow to wiadomo-zawieszenie przod, bo sie lubi wytluc. sa problemy z elektryka, ciagle w desce cos zwiera, ale poki co wszystko dziala. aha, CENTRALNY ZAMEK. dawno nie widzialem tak spier...lonej konstrukcji.