Lista ocen Audi 80 B2 Sedan (32) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 67 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Piotr piotrgrb@wp.pl
Sedan 1.6 85KM 63kW
Przy -10 st. C pierwszy powiew ciepla po przejechaniu 400 metrow (ale odbija sie to na bezynie...). Mozna zima zrobic laznie w kabinie >35 st - zaden problem. Wentylacja latem dobra - duzo nawiewow, dmuchawa efektywna i dosc cicha. Brak klimy doskwiera gdy na dworze jest powyzej 30 st C - 5 dni w roku.
~przemo
Sedan 1.6 D 54KM 40kW
w zime ciepło chociaż u mnie środkowe nawiewy zawsze dawały zimne powietrze nienaprawiałem bo jak było za gorąco to wystarczyło leciutko odchylić w lato troche gorąco wiadomo bez klimy
~Whites86
Sedan 1.6 D 54KM 40kW
z nawiewem jest ok, z ogrzewaniem troche gorzej, w słabych i wiekszych mrozach trzeba odczekac 10- 15 minut zanim w srodku zrobi sie fajnie ciepło, z odparowywaniem szyb rownież nie ma problemu
~LSZ
Sedan 1.6 85KM 63kW
Ogrzewanie w porządku, nawet przy -20 nie zamarzną przednie szyby i kierowca też nie zmarznie, jednak w lato jest lipa, ale mam szyberdach i to wiele daje :)
~Riczi
Sedan 1.6 D 54KM 40kW
Ogrzewanie bardzo dobre natomiest wietrzenie raczej przeciętne bardzo prydatny jest latem szyberdach. Wentelator jest zbyt głośny na 3 biegu.
~elpawlo@wp.pl
Sedan 1.6 75KM 55kW
w zimie sauna po około 5 minutach, latem też wporzo. cięgno od regulacji ogrzewania lubi haczyć i jest raczej nieprecyzyjne (ale przecież ma swój wiek)
~Emil
Sedan 1.3 60KM 44kW
to niestety lipa jest. zimne leci ze srodkowych kratek nawet gdy masz na maksa gorace ustawione. ten typ takl ma - ocena 3.
~mspl@o2.pl
Sedan 1.8 90KM 66kW
Zdziwilem sie ze w 22 latnim aucie wszystko dziala jak nalezy (moze przyzwyczajenie z renault- nie wiem ;) )
~Charlson
Sedan 1.6 75KM 55kW
nagrzewanie super, po okolo 5 minutach od momętu rozruchu motoru leci gorące powietrze
~Przemol
Sedan 1.6 73KM 54kW
Wentylacja ok, dużo daje szyberdach. Ogrzewanie przynajmniej w moim egzemplarzu spisuje się przeciętnie.
Audi 80 B2 Sedan