Ocena kierowcy - ZAZ Tavria Hatchback

Silnik 1.1 53KM 39kW
Rok produkcji 1995
Okres użytkowania: 5 lat
ZAZ Tavria Hatchback 1.1 53KM 39kW 1989-2001 - Oceń swoje auto
Silnik : Niskie spalanie.Gdybym mial 1000 zl na auto na 100% kupil bym tawrie.ps moj sasiad tez ma Tavrie tyle ze w wersji lux, pali mu 20 l/100km chodzi na 3 tlokach i ciagle sie sypie:)
Karoseria : Standard
Od kupna do chwili obecnej nic nie było regulowane w silniku, chodzi równo choć niezbyt cicho.
Wszystkie biegi wchodza dobrze, moze nawet troche za lekko.Nigdy nie miałem problemu z biegami.
Do roku 2006 auto przechodziło przeglady w autoryzowanych stacjach bez zadnych taryf ulgowych (w lodzi). Dwa razy wyminilem koncowki drazkow i raz maglownice.W roku 2007 samochod poddał sie naporowi czasu i trzeba było zrobic przeglad "poza lodzia". Dopoki robilem przeglady w lodzi jezdzilem nim nawet 130 km/h i nawet nim nie trzeslo.Niektorzy nie chcieli mi wierzyc ze az tyle sie da.Teraz staram sie nie przekraczac 80 km/h
Duze szyby wiec mozna sie obejrzec:) Kiepskie plaskie lusterka.
Moze byc, uzywałem moze 3 przyciskow.
Ogrzewanie super.
Na 185 cm wzrostu ok i z tylu i przodu.
Bez rewelacji ale co tu chciec.
Czesci naprawde tanie.Amory na przod 80 zl sztuka.Pasek rozrzadu 30 zl.Pali po trasie 6l/100km.Misto 8l.
Dalem za niego, tutaj wdech 3400zl w 2002 roku.
Standardowo modół zapłonowy, klamka sie urwala, korozja, wstawiłem w podłoge blache ocynk-wytrzyma 10 lat:)
Powaznych usterek brak.Pekl pasek rozrzadu ale to dlatego ze byl od nowosci.Nic sie nie stalo wiec usterek brak.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.1 53KM 39kW [l/100km]

8,0