Lista ocen Volvo XC60 II Crossover T6 310KM 228kW 2018-2020 (4) - Wentylacja i ogrzewanie

~Krzysztof
Crossover T6 310KM 228kW
tutaj wszystko OK. Climatronic 4 strefowy, nawiewy wa tył oraz w słupkach to już zbytni przejaw dbałości o klienta, Nie mam szyby ogrzewanej ( cierpie z tego powodu) bo jak jest HEAD UP to podobno nie dają ogrzewania, dziwnie działa system wentylacji, jakoś w innych autach wydawał mi sie bardziej intuicyjny i czujny ale pewnie się czepiam ( jednakże aby właczyć obieg wew to trzeba już szperac w ustawieniach menu klimy - dziwne) Generalnie...
~Pan_Buka
Crossover T6 310KM 228kW
Ogrzewania nie miałem okazji sprawdzić w warunkach prawdziwej zimy, ale AC działa bez zarzutu. Przy okazji - kapitalną funkcją jest użycie wspomnianej funkcji Volvo On Call do zdalnego uruchomiania pojazdu. Wystarczy jedno kliknięcie na ekranie smartfona, by samochód szybko osiągnął ustawioną wcześniej temperaturę wnętrza, a w razie potrzeby ogrzał też siedzenia. Nie ma więc sensu inwestycja kilku tysięcy złotych w ogrzewanie Webasto.
~jtgs
Crossover T6 310KM 228kW
Potwierdzam informację z innej opinii - w samochodzie potrafi robić się zaskakująco duszno, nawet w czasie jazdy, chociaż nie zawsze tak jest, czasami w dość zaskakujących momentach (przy 18 stopniach na zewnątrz bywa źle, a przy 30 idealnie). Muszę ustawiać wentylację na twarz na najwyższe poziomy, żeby temu przeciwdziałać. Ogrzewanie i wentylacja foteli działają jednak super.
~pocok
Crossover T6 310KM 228kW
No tutaj zagwozdka. Klimatyzacja - nie wiem jak to cudo zostało zaprogramowane - albo za zimno albo za gorąco, Wentylator jest bardzo głośny od 3-ej prędkości nawiewu.
Volvo XC60 II Crossover