Lista ocen Volvo XC60 II Crossover T6 310KM 228kW 2018-2020 (4) - Silnik

~jtgs
Crossover T6 310KM 228kW
W moim odczuciu dynamiczny silnik - a jeździłem wcześniej szybszym samochodem, przynajmniej wg danych katalogowych - który oddaje moc bardzo liniowo, z przyjemnym, mocnym dołem zakresu prędkości obrotowej. Kompletnie nie zgadzam się z niektórymi recenzjami tego silnika, wg których jednostka szarpie - może w moim roku modelowym jest ok, może też jest w tym jakaś zasługa pakietu Polestar.
~Pan_Buka
Crossover T6 310KM 228kW
Jestem zapewne nieobiektywny, bo nigdy nie miałem samochodu o mocy powyżej 300 KM; dynamika i elastyczność jest fantastyczna, samochód pomimo ogromnej masy własnej, po wciśnięciu gazu w podłogę rusza jak pocisk. Dźwięk silnika nie jest może jakiś wyrafinowany, ale na pewno nie drażniący
~Krzysztof
Crossover T6 310KM 228kW
Dynamiczny, żwawy, chętny do wspólpracy i ciągnie niesamowicie. Trzeba się przyzwyczaic że już era dużych silników się kończy i robią szlifierki ze wspomagaczami. Nie jest to 5.0 w Mustangu ani A 63 AMG ale radość z jazdy jest zadowalająca i osiągi również
~pocok
Crossover T6 310KM 228kW
330 kM, ale jakoś słabo to czuć. Przy rozruchu hałasuje jak kosiarka do trawy...
Volvo XC60 II Crossover