Lista ocen Volkswagen Touareg I 3.0 TDI 225KM 165kW 2005-2010 (13) - Silnik

Na liście zabraknie 7 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~KAMIL
SUV 3.0 TDI 225KM 165kW
POLECAM , POLECAM .........Jest to najlepszy kompromis jeśli chodzi o moc i spalanie/ moc 225 km to idealny motoer do tej budy, 2,5 tdi to silnik dla dziadków którzy nie czerpia zadnej przyjemności z jazdy. 5,0 tdi to juz lekka przesada , piekne brzmkienie i moment obrotowy ale spalanie na poziomie 17 l/100km , wolałbym kupic bęzyne 4,2v8 osiagi porównywalne co w 5,0tdi i spalanie takie samo. silnik 3,0 tdi to idealna jednostka / sprawdzona...
~Hrabiadawidek
SUV 3.0 TDI 225KM 165kW
Super dynamiczny spalanie w trasie 9 litrów miasto 13 przy normalnej jeździe zaznaczam .rozrząd oryginalny 340 tyś nie wymieniany nic nie słychać łańcuchów (to jest to o czym mówiłem Panie 200 tyś przejechanie i łańcuch słychać, nie Panie Pan ma ok 500 tyś skręcone na 200 tyś i wtedy ok zgadzam się rozrząd do wymiany koszt realny ok 5 tyś na chwilę obecną 2021 rok poza aso oczywiście oleju nic od wymiany nie bierze .
~Kaban
SUV 3.0 TDI 225KM 165kW
To w zasadzie auto zony, jezdze nim sporadycznie, bo mam sluzbowego passata, ale nie mam zadnych zastrzezen, ladnie brzmi V6, poza tym specjalny pakiet wygluszeniowy nie pozwala dieslowi przeszkadzac w rozmowie pasazerow. jezdzilem przez chwile Audi A3 2.0 diesel i w ogole nie ma porownania - audi to traktor.
~abonio@op.pl
SUV 3.0 TDI 225KM 165kW
Silnik jest ekstra , cichy i elastyczny.Ja mam zrobione na 270 km i to dopiero jest bajka.No trochę pali , ale tak ma być.Mam właśnie wymianę napinacza łańcuchów w rozrządzie ale bez wyjmowania silnika(taka przypadłość tych siliników do rocznika 2006)reszta bez problemu.
~Tur
SUV 3.0 TDI 225KM 165kW
Wspaniała kultura pracy. Bardzo cichy, zupełnie nie słychać osprzętu. Świetne wyważenie, nierozgrzany i na mrozie dalej nie wibruje. Spoko spalanie jak na budę i wagę 2,4t. Zapas mocy i elastyczność. Najbardziej optymalna opcja dla tego wozu.
~Lukasz Warszawa lukiwy@tlen.pl
SUV 3.0 TDI 225KM 165kW
po modyfikacji jaka wykonalem w profesjonalnym serwisie nie ma sobie rownych w tej klasie. Wczesniej przed modyfikacja bylo gorzej auto kiepsko zestrojone skrzynia z silnikiem krecilo sie po obrotach nie wiele jechalo.
~TOUAREG 1984
SUV 3.0 TDI 225KM 165kW
SILNIK SUPER , JA W SWOIM MUSIAŁEM WYMIENIĆ WTRYSKI MAM NADZIEJE ŻE NIC JUŻ MNIE NIE ZASKOCZY. UWAŻAM ŻE JEST TO NAJLEPRZY MOTOR DO TEGO AUTA .
~jarema
SUV 3.0 TDI 225KM 165kW
Pierwsze wrażenie jak - pralka , albo wirówka , ale można się przyzwyczać , mam wrżenie że konstruktorzy chcieli zagłuszyć stukot diesla.
~Starless
SUV 3.0 TDI 225KM 165kW
Jest to bodajże najlepszy silnik koncernu VAG, instalowany w A6,Q7,A8 , Phaetonie i Touaregu. Elastyczność wzorcowa. Spalanie akceptowalne średnio 9 l.

Volkswagen Touareg I – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~maxel
SUV 3.0 TDI 225KM 165kW
Wersja z tym silnikiem to poprostu rewelacja. Pracuje cicho i jak do tej pory nie miałem żadnych problemów.