Lista ocen Volkswagen Polo III Hatchback (341) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 293 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Marcin
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
Jest dobrze. Precyzyjne działanie, dobre zestopniowanie przełożeń. Raz na 40 tyś. km trzeba wymienić uszczelniacz za kilkanaście zł.
~azazello86
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Bardzo głośna praca, choć jak do tej pory nie trafiły mi się zgrzyty czy wyskakiwanie biegów. Dobrze zsynchronizowana.
~śmigło
Hatchback 1.7 SDI 60KM 44kW
wszystko zależy od użytkowania. Moja się zepsuła, bo poprzedni właściciel żałował na olej i spaprała się skrznia.
~Tomek
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Biegi wchodzą idealnie, nie spotkałem się ze zgrzytaniem, problemem z wrzuceniem biegu czy innymi trudnościami.
~Adam
Hatchback 1.7 SDI 60KM 44kW
zbyt krotkie biegi przy jezdzie pozamiejskiej. przy predkosciach powycej setki samochod osiga obroty wieksze niz 3tys/min
~Grzegorz
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
skrzynia w tych modelach to tragedia, biegi chodzą bardzo gumowato i ciężko, ale ten typ tak ma, vw się nie postarał.
~sebek88p
Hatchback 1.4 i 16V 100KM 74kW
Skrzynia to porażka! Wcześniej jeździłem meganka i tam biegi wchodziły niczym nóż w masło a tu jak w ciągniku...
~Mazi
Hatchback 1.0 50KM 37kW
skrzynia jest do bani wydałem masę pieniędzy na wymianę i naprawy i właśnie tu jest ten ból który spowodował że sprzedałem te auto
~GregoryFF
Hatchback 1.4 i 75KM 55kW
srednio mi sie ona widzi. Trzeba namachac sie niesamowicie drazkiem zeby jezdzic jako tako. Zdecydowanie za krotkie przelozenia.

Volkswagen Polo III – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~marcin_k
Hatchback 1.9 SDI 64KM 47kW
Kupiłem niestety z lekko uszkodzoną skrzynią (problem z pękniętą obudową), ale poza tym sprawuje się bardzo dobrze.
Volkswagen Polo III Hatchback