Lista ocen Volkswagen Polo III Hatchback (365) - Silnik

Na liście zabraknie 271 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~krzysiekW
Hatchback 1.9 SDI 64KM 47kW
Kultura pracy tego silnika (1.9 DIESEL, 64 KM) daje wiele do życzenia, nigdy nie spotkalem sie z tak wadliwym silnikem. Drgania silnika przechodza na cala kabine szczegolnie na wolnych obrotach. Silnik strasznie slaby, wadliwa pompa wtryskowa LUCASa, nie bierze oleju, ale bardzo kopci nawet po regulacji.
Dodane 15 lat temu
~Kamil
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Silnik super zaskoczenie! 1.4 60KM poprostu swietny! maly motor ale przyspieszenie wspaniale! 1 i 2 bieg rakieta.. dalsze biegi mniej ale.. 60KM.. 880kg wagi.. Octawia II w TDI nie dala mi rady przy starcie gdy mialem w zbiorniku benz 98! silnik dla mnie +5. Cichy, niezawodny, ekonomiczny..
Dodane 16 lat temu
~domel86
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Przez 2 lata jeżdzę tym samochodem. Było sprowadzone z Francji, niby szrot powinien to być - a jednak, jestem strasznie zadowolony. Jedyną rzecza jaką wymieniłem przez tyle czasu to termostat ( nie licząc oczywiście tego, co się wymienia w każdym nowo zakupionym aucie - rozrząd, klocki, tarcze itp ).
Dodane 17 lat temu
~Adam
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Silnik to najlepsze co jest w tym samochodzie , niskie spalanie , móc wystarczająca (chodź po przekroczeniu 100km/h słabo przyspiesza) idealne na miasto . Można na światłach uciec przed nie jednym mocniejszym samochodem . Stosunek mocy do masy jest odpowiedni .
Dodane 7 lat temu
~jacek306p
Hatchback 1.9 D AEF 64KM 47kW
niezniszczalny ale kultura pracy w tak małym aucie -porazka trzęsie na wolnych obrotach ,pali po mieście dużo ,tylko benzyna do tak malego auta ale luzie lubia ten samochód dalem ogloszenie i sprzedalem go za 1 godzine a i w zimie tak wolno kręci ze przy 15 c nie zapali złom
Dodane 14 lat temu
~paradoxum
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
jak na takie stare auto niskiej klasy nie jest źle. trochę głośno w środku ale bardzo fajny metaliczny dźwięk na wysokich obrotach. kiedyś wydawało mi sie ze szybko przyspiesza ale teraz jeżdżąc na codzien 2.0t jak się nim czasami przejadę to nie jest już tak milo.
Dodane 14 lat temu
~jerzy_poradzisz
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Do jazdy po mieście 0-60 jest okej, ale na trasy się nie nadaje zupełnie. Jest głośny i brakuje mu mocy. Ma bardzo nisko umieszczony moment obrotowy przez co przyjemnie się nim płynie przez miasto ale na trasie przy 120km/h mamy ponad 3tyś obrotów
Dodane 6 lat temu
~Marek
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Całkiem żwawy. Nie nadaje się na nasze zimy. Przed przyjściem mrozów lepiej go sprzedać. Zamarzają: odma, smok oleju w misce. Przez co w skutek małego niedopatrzenia możemy zatrzeć silnik a w najlepszym wypadku jest tylko głowica do roboty.
Dodane 9 lat temu
~manutd88
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Jeśli chodzi o sam silnik nie mogę narzekać, chociaż zimą przy -20 st C zamarza mi jakiś element, który jest odpowiedzialny za przepływ oleju i muszę jeździć z lekko odkręconym zamykaniem od wlewu oleju. Wersje przed FL były pozbawione tego \"udogodnienia\".
Dodane 13 lat temu
~BloodMR
Hatchback 1.9 D AEF 64KM 47kW
Sinik pracuje równo i co najważniejsze bez usterkowy. Jedna zastrzeżenie to pojemność nieadekwatna do mocy, brak turbiny strasznie wpływa na komfort jazdy, gdy przymierzamy się do wyprzedzenia innego pojazdu, gdy każde miejsce pasażera jest zajęte.
Dodane 13 lat temu
Volkswagen Polo III Hatchback