Lista ocen Volkswagen Passat B7 Variant (65) - Stosunek jakość/cena

Na liście zabraknie 39 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Marian
Variant 2.0 TDI CR DPF BlueMotion 140KM 103kW
I tu się zaczyna problem, bo polepszyła się jakość plastików i materiałów w passacie, ale skrzypiące plastiki mnie przerażają. Oczywiście nie są to jakieś przerażające odgłosy, ale w samochodzie za te pieniądze wydaje mi się to niedopracowane. Gdzieś skrzypi mi plastik w desce rozdzielczej przy podszybiu, przy podciąganiu między 2200-2500 obr./min., z tyłu skrzypiała mi roleta w bagażniku, problem sam wyeliminowałem, wycinając kawałek gumy i...
~megabraf
Variant 2.0 TDI CR DPF BlueMotion 140KM 103kW
4 gwiazdki daje za to, że niestety spasowanie elementów deski rozdzielczej jak i uszczelki w drzwiach dały mi popalić, zanim ogarnąłem ten temat. Skrzypiało a to przy zegarach, a to z boku a to z góry, przy zagłówkach, przy tunelu środkowym. Istny obłęd. Na jesień zeszłego roku niemiłosiernie zaczęły mi skrzypieć uszczelki tylnych drzwi (głównie lewych). Zanim doszedłem, co skrzypi straciłem mnóstwo nerwów. Generalnie, w 5-6 letnim aucie tej...
~Moras
Variant 1.4 TSI BlueMotion 160KM 118kW
Żaden Passat nie jest tani w zakupie. Ja mam auto odkupione z firmy (moje służbowe, którym jeździłem 5 lat w firmie, a teraz mam je prywatnie :-)). Dzięki temu kupiłem B7 auto za grosze - po ostatnim serwisie niczym nie różni się od auta z salonu (poza 60 tys. przebiegu ;-)). Tak czy inaczej wart jest swojej ceny salonowej, a tym bardziej tej z odkupu.
~kamil
Variant 2.0 TDI CR DPF BlueMotion 140KM 103kW
nie dajcie się zwieśc w salonie że to poprawione b6, to ten sam szajs tylko z innymi lampami. silnik dalej szwankuje, zawieszenie z tyłu ciągle stuka i cieżko ustawic zbieznośc, ciągle tnie opony. w środku plastiki dalej skrzypią a wyposażenie jest ubogie. ogólnie niewarte, jest w tej cenie wiele lepszych aut, w zasadzie każde chyba tej klasy będzie lepsze
~Zadowolony użytkownik
Variant 1.4 TSI BlueMotion 160KM 118kW
Pomimo wymienionych przeze mnie wad modelu, uważam że auto jest godne polecenia. Za auto w tej klasie i z tym wyposażeniem musiałbym dziś zapłacić około 200 tys. zł i nie dostał bym nic lepszego, od tego co mam. Wydane 7 lat temu blisko 110 tys. zł uważam dziś za bardzo dobrze zainwestowane pieniądze.
~Krzysiek
Variant 2.0 TDI CR BlueMotion 177KM 130kW
Porównując wybrane opcje i cenę Passata z podobnymi np. Mondeo, Avensis nie mówiąc o BMW czy Audi, daje dużo za mniej. Zależało mi na podgrzewanej szybie, systemie audio, automacie, mocnym silniku, haku (chowanym automatycznie), światłach adaptacyjnych. Tylko Passat pozwalał zmieścić się w budżecie.
~Mr
Variant 2.0 TDI CR BlueMotion 177KM 130kW
Jakość wykonania tego auta jest dobra, ale nie bardzo dobra . W kilku miejscach można się przyczepić do zastosowanych materiałów. Nie potrzebne odgłosy z deski rozdzielczej też się zdarzają. Ale to nie klasa premium więc nie można się spodziewać najwyższej jakości. To tylko Passat.
~aras
Variant 2.0 TDI CR DPF BlueMotion 140KM 103kW
W porównaniu do mojego poprzedniego auta Honda Accord to te auto jest jakimś totalnym nieporozumieniem. Przez 5 lat w Accordzie nie robiłem niczego. A tutaj naprawy kosztowały mnie już ponad 60tys. zł Oczywiście sprawę w sądzie mam wygraną, bo gwarancja jest gwarancją.
~Michał
Variant 1.4 TSI BlueMotion 160KM 118kW
Kupiłem używany, poflotowy z przebiegiem blisko 100 tys km. Miał wszystko na bieżąco wymieniane i był serwisowany w ASO VW. Do tego miał autentyczny przebieg :-). Zapłaciłem około połowy wartości nowego auta co było według mnie okazją.
~Moraś
Variant 1.4 TSI BlueMotion 160KM 118kW
Dzisiaj za porównywalnie wyposażonego Passata musiałbym zapłacić 2 razy więcej niż za mojego. Na pewno nowy jest lepszy i ładniejszy, ale na pewno nie oferuje 2 razy więcej przestrzeni, ciszy, komfortu i bezawaryjności ...
Volkswagen Passat B7 Variant