Lista ocen Volkswagen Passat B6 Variant 2.0 TDI-CR DPF 170KM 125kW 2005-2010 (32) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 35 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Ergon93
Variant 2.0 TDI-CR DPF 170KM 125kW
Skrzynia DSG 6 biegowa , bardzo dobrze się spisuje w warunkach miejskich jak i autostradowych , jeżeli skrzynia jest w dobrej kondycji to zmienia biegi bardzo szybko i bez żadnego szarpania . Przy spokojnej jeździe skrzynia zmienia biegi przy prędkości obrotowej silnika około 1500obr. , Co ogranicza spalanie i emisję hałasu wytwarzanego przez silnik , przy prędkości około 67 km/h skrzynia ma już 6 bieg , a przy wciśnięciu gazu do tak zwanej...
~Marek
Variant 2.0 TDI-CR DPF 170KM 125kW
Chyba jedyna rzecz do której nie można w tym samochodzie się przyczepić (przynajmniej na razie). Chociaż DSG też potrafi zgłupieć gdy przyspieszamy, hamujemy i chcemy dalej przyspieszać a skrzynia jest 2 biegi do tyłu. Ale to jak z każdym automatem - trzeba sie go nauczyć.
~Kris
Variant 2.0 TDI-CR DPF 170KM 125kW
Polecam, zmiana biegów prawie niewyczuwalna choć teraz mogę wymienić jej wady, przy lekkim(niegłębokim) ale szybkim wciśnięciu gazu redukcja aż o 2 biegi a wystarczyłoby o 1.Zresztą zaraz zmienia o 1 w górę.
~K.Lipski
Variant 2.0 TDI-CR DPF 170KM 125kW
DSG jest super,jedyna wada to bardzo szybko przy lekkim naciśnięciu gazu redukuje aż o 2 biegi w dół.Można to obejść przez ręczną zmianę biegu ale na auto tak jest i wtedy skacze do przodu jak rączy koń
~GrzegorzS
Variant 2.0 TDI-CR DPF 170KM 125kW
Skrzynia DSG zmienia biegi błyskawicznie. Passat jest moim szóstym samochodem ze skrzynią automatyczną i pod tym względem dystansuje starsze (hydrauliczne) skrzynie.
~Marcin
Variant 2.0 TDI-CR DPF 170KM 125kW
Manualna. Krótka 1 i 2 ale jak to w dislach - reszta ciągnie jak złoto - 6 bardzo elastyczna i ekonomiczna. Nic nie haczy, nic nie zgrzyta.
~darek
Variant 2.0 TDI-CR DPF 170KM 125kW
DSG w sumie jest OK - ale nie spodziewajcie się powalenia z nóg. Trochę denerwujący algorytm przełącznia biegów - ot moje subiektywna ocena.
~vw
Variant 2.0 TDI-CR DPF 170KM 125kW
dsg- ma kilka wad ale i tak jest jedną z najlepszych skrzyń tego typu. W tej cenie nic lepszego się nie kupi z automatem
~arek r.
Variant 2.0 TDI-CR DPF 170KM 125kW
Nie mam do skrzyni żadnych zastrzeżeń (pracuje płynniej niż w Vectrze 1.9CDTi), aczkolwiek teraz troche żałuje, że nie zamówiłem DSG.
Dziennik kosztów dla Volkswagen Passat B6 Variant 2.0 TDI-CR DPF 170KM 125kW
7,4
~pikularus
Variant 2.0 TDI-CR DPF 170KM 125kW
Posiadam skrzynię DSG, to ona zdecydowala ze wybralem Passata! R E W E L A C J A --- polaczenie super komfortu i super osiągów, BAJKA
Volkswagen Passat B6 Variant