Lista ocen Volkswagen Passat B6 Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW 2005-2010 (36) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 32 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~kent_k2@vp.pl
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
Nowy samochód po miesięcznym użytkowaniu ze skrzynią DSG (w serwisie poinformowano mnie, że nie jest to automat tylko \"zwykła skrzynia bezobsługowa\" !!??) w trakcie jazdy (przy np. 130 km/h) rozsprzęgla się automatycznie, zaciąga się hamulec postojowy i tracisz kontrolę nad samochodem. Jedyną rzeczą jaką można wówczas wykonać to zatrzymać się. na szczęście nie przytrafiło mi się to jeszcze podczas wyprzedzania !!!! W serwisie po podłączeniu...
~kuba_wosik
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
Dynamika zmiany biegów super. Niestety po pewnym czasie nie jest już tak idealnie bo skrzynia nie wie co ma robić i czasem lepiej jest przejść na tryb manualnej zmiany biegów. Tylko po jaką cholerę mam kupować automat skoro mam sam zmieniać biegi? Aha, i podczas trybu manualnego biegi już tak szybko się nie zmieniają. Potrafi ostro szarpnąć na wstecznym i lekko podczas ruszania spod świateł, szczególnie na ciepłym silniku. Nie wiem co jej...
~zwt
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
DSG, znkomocie zbalansowana ale lata manualnej skrzynie daja zanć o soboe. Trzeba się przyzwyczaić i zapomineń o biegach. Znakomita funkcja recznego przełaczania, kiedy w pozycji auto D redukcja skrzydełkiem pod wkierownicą (np przed wyprzedzaniem) wprowadza skrzynię w manulaną opcje na jakies 15 sekund. Ta funkcja pozwalal na drobne korekty automatu
~Maciej
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
poza miastem super, w mieście szarpie i nie daje sobie rady z jazdą w korku lub dużą ilością świateł. podobno rozwiązaniem ma być jeżdżenie ciągle w trybie sport - porada godna ekspertów VW. skrzynia jest naprawdę szybka i poza tą przypadłością w jeździe miejskiej to nie mam krytycznych uwag.
~Paweł_radom
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
Skrzynia biegów-cudo. Wcale nie czuć zmiany biegu. Biegi wchodzą płynie. Uwielbiam zmieniać biegi manetkami przy kierownicy. Na początku nie miałem przekonania ale jak się przejechałem doceniłem plusy 2-sprzęgłowego automatu.
~Byłypassaciarz
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
przez okres mojego użytkowania nie było problemów ze skrzynią, czasem szarpała przy ruszaniu i była dosyć szorstka ale to wg mechanika wina silnika, po prostu jest zbyt toporny dla tej skrzyni.
~PAN S&W MISTRZ
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
DSG i w zasadzie tyle po co mnożyć epitety i powielać zachwyty po prostu klasa sama dla siebie. Hmmmmmmmm tylko żeby się nie zepsuła bo wtedy zmieni się ta ocena z 5 na 1.
~mery26
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
DSG-bajka!!! Na \"d\" emeryckie bujanie się, jak trzeba szybciej - \"s\". Auto wyrywa z miejsca, silnik trzyma w okolicy 3 kobr/min i ciągnie do końca.
~;D
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
Tu nie miłe zaskoczenie, mechanik powiedział mi że musi iść do remontu, ale i tak już się miała zepsuć, więc sprzedałem.
Dziennik kosztów dla Volkswagen Passat B6 Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
6,3
~Wacław Krotowski
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
Bez uwag , ale znając jakość tych samochodów mogę tylko oczekiwać momentu gdy spotka mnie niemiła niespodzianka
Volkswagen Passat B6 Sedan