Lista ocen Volkswagen Passat B6 Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW 2005-2010 (40) - Silnik

Na liście zabraknie 28 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Krystian
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
WV PASSAT 2.0TDI 170KM DSG - przejechalem autem 150tys.k., teraz ma 260tys.km i dla mnie czytajac opinie wiekszosci uzytkownikow niestety ale w przypadku mojego paska to nieprawda. To co robilem, regularne wymiany plynow, w skrzyni co 40tys., zalecaja wymiane w DSG co 60tys. ale czescie nie zaszkodzi poza tym kolo dwumasowe przy 200tys.km. = koszt 1tyś.zł. 220tyś.km. wymiana żarówek biksenonowych (wypalily sie) i nic wiecej sobie nie...
~PAN S&W MISTRZ
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
Silnik pracuje niestety jak na taki samochód dość głośno(głośniej niż w moim poprzednim passacie 99 115koników) jednakże nie ma tragedii i da się do niego przyzwyczaić. Bardzo dynamiczna jednostka jednak nie uniknięto turbo dziury :( Wkurza troszkę odgłos turbiny która świszczy (sprawdzona w salonie pod każdym kontem i tak ma być) szkoda że nie mruczy tylko gwiżdże ale to pierdoły :) Ogólnie OK ale bez rewelacji .
~jasiek
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
Z silnika jestem bardzo zadowolony. W mieście i na trasie jeździ daje naprawdę dynamicznie. A jak się włączy turbina... mmmm:)Mruczy nisko jak to diesel. Ja lubię. Oczywiście drżę przed wszystkim awariami filtra cząstek, pompowtrysków. Ale póki co, nie zapeszam nic się nie stało. Jak coś się posypie i mnie wkurzy, to wejdę tu i zmienię notę
~krzysztof.maliszewski@elgama.pl
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
SIlnik jest w zasadzie dobry, ale wcześniej miałem 1,9 TDI 130 KM, no i może dlatego tez mnie juz nie zachwyca. Przyzwyczaiłem się do turbodziury, ale moim zdaniem jak na 170 KM ten samochód w trasie wcale nie błyszczy, wyprzedzac można jedynie na 4 biegu bo na wyzszych brakuje dynamiki. Ogolnie nie jest zle, no ale nie ma sie tez co zachwycac.
~zwt
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
Poprzednio małem V6 2,8 litra. Po benzynie trudno sie przestawić na dielsa. Znakomity na trasie, troche gorzej w miescie. Szybka rekacja na pedał gazu przy praktycznie każdych obrotach. Popmowtryskiwacze ok, ale Common Rail ma lepsza kulture pracy. Moim zdnaiem 1.9l diesale w Alfie prasuje duzo przyjemniej (to samo w Oplach i Fiatach to ten sam silnik
~Wacław Krotowski
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
Beznadziejny samochód , silnik totalna porażka . Samochód do tego roku serwisowany . Serwis beznadziejny nie dający klientowi nic . Aktualnie w ciągu tygodnia pół tygodnia jeździ następne pól stoi ze względu na awarię . Nigdy w życiu Volkswagena , kupiony w salonie . Najgorszy mój samochód jaki miałem w życiu
~Paweł_radom
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
Silnik idealny zastanawiałem się nad 2.0 tsi ,ale wybrałem disla. Jestem z tego powodu bardzo zadowolony. Kultura pracy? trzeba się przyzwyczić ja mam wersję z pompowtryskiwaczami. Najgorzej jest na zimnym silniku ,ale jak się rozgrzeje jest ok. Przyśpiesza ładnie, płynnie. Najlepszy czas 0-100km/h to 8,4s
~Maciej
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
praca silnika dobra chociaż nie zachwyca. pompowtryskiwacze to przeżytek i dobrze, że VW przechodzi na CR. silnik potrafi (po rozgrzaniu) wchodzić na biegu jałowym na trochę wyżdze obroty ale ASO nie potrafi tego wytłumaczyć. Niestety w przypadku VW to jakość i obsługa w ASO to jeden wielki dramat
~Waldemar C
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
W porównaniu z AVansis 2.0d4d 126KM jest o niebo dynamiczniejszy POLECAM 2.0TDI 8V O SYMBOLU BMP W ŻADNYM WYPADKU 16V PSUJĄ SIĘ I Z TĄD TE NEGATYWNE OPINIE!!! najlepiej z rynku Niemieckiego! w żadnym wypadku z Polskich salonów! Chyba te wadliwe paski trafiły na polski rynek!!!
~mery26
Sedan 2.0 TDI 170KM 125kW
szału nie ma-moc zjedzona przez masę. Dupo hamownia odczuwała więcej dynamiki w Octavii (140KM)Inna rzecz na prędkościomierz idzie szybko w górę. Idealne auto z tym silnikiem na trasę. W mieście już gorzej. Czasami denerwujące delikatne falowanie obrotów.
Volkswagen Passat B6 Sedan