Lista ocen Volkswagen Passat B6 Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW 2005-2010 (20) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 29 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Szymon
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Jak do tej pory nie miałem jakiś poważnych usterek. Auto jest dopieszczone serwisowane wymiana oleju i filtrów co 10 tyś kilometrów. Tylko jeździć i paliwo najwyższej jakości lać. Ja tankuje Miles Plus cały czas i nigdy nie miałem problemów nawet przy -30 w zimie.
~Szymon
~Dex
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Ciągłe usterki przedniego zawieszenia. Popsuty klimatronic. Wymieniane sprzęgło i tyrzeba je ponownie ponownie wymienić. Wymieniona turbina i trzeba ją ponownie wymienić. Wymieniona pompa wacum i trzeba ją ponownie wymienić. Troche dużo tego !!!
~barca07
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
a początku padała pompa paliwa, potem problemy z immobilisser, kolejne 3 wizyty w warsztacie, spadł przewód turbo, pękł przewód z vacum oraz wymiana EGR. Jak na przjechane 25 tys km to zdecydowanie za dużo. Zawiodłem się na VW.
~krzyhco
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Wymiana silnika, i 2 x wymiana turbiny, padnięte pompowtryski, 3 razy wymiana sprzęgła, 2 razy wymiana dwumasy, 2 x blokujące się zaciski hamulcowe w elektrycznym zacisku hamulca ręcznego
~Passacik 88
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Kupiłem Passata B6 1.9tdi z 2005r. i jestem bardzo zadowolony. Silnik pracuje równo i cicho. Dobrze się prowadzi, biegi ładnie wskakują. Żadnych większych problemów jak narazie. Polecam tę wersje silnika!
~xxx
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Nie katuję silnika jak jest zimny, chłodzę turbinę po skończonej jeździe, mam 160 tyś km przebiegu i auto od nowości i wymieniałem tylko 1 raz klocki i rozrząd i płyny.
~Zdzisio83
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Nawiazalem juz o 2masie ktore jest meka dla kierowcow ,nastepny problem to tylnie zawieszenie strasznie szybko sie wyrobilo ale to moze tylko w jest nak w danym podelu
~Jack
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Jak na razie obeszło się bez poważniejszych ustrek choć mam wątpliwości czy powyższe-drobne ustrki nie możnaby zakwalifikowac jako powazne.
~right.
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
150 kkm, wymiana dwumasa + kompletne sprzęgło. 150 kkm, czyszczenie zapieczonej kierownicy zmiennej geometrii turbiny.
Volkswagen Passat B6 Sedan